Çiğ süt laboratuvarları hizmete açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Balıkesir'den 5 ildeki çiğ süt analiz laboratuvarlarını aynı anda hizmete açtı.

Çiğ süt laboratuvarları hizmete açıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakanlık ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında yürütülen "Çiğ Sütte Kalitenin Desteklenmesi Projesi" kapsamında Balıkesir, İzmir, Bursa, Tekirdağ ve Ankara'da kurulan "Çiğ Süt Analiz" laboratuvarlarının İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı.

Eker törende önemli açıklamalar yaptı. “1,5 milyon sadece kurbanlık için hayvanımız var, geçen yıl kesilenin iki katı elimizde büyükbaş kurbanlık var" diyen Eker, kurbanlık sayısında sıkıntı olmadığını söyledi.

Türkiye'nin son 10 yılda hayvancılık alanında çok büyük mesafe katettiğini, yeni destekleme ve stratejilerle ülkenin süt üretiminin 8 milyon tondan 17 milyon tona çıkarıldığını söyleyen Eker, son 10 yılda yüzde yüzden daha fazla süt üretiminin artığını vurguladı.

Eker, tarım hasılasının da 23 milyar dolardan 62,5 milyar dolara çıkarıldığını, Türkiye’nin AB ülkeleri içinde 4. sıradan 1. sıraya çıktığının altını çizdi.

Açılışta Eker, zeytin ve zeytinyağı destek primi 50 kuruştan 75 kuruşu çıkardıklarını da açıkladı.

Konuşmaların ardından canlı bağlantılarla önce Ankara, Bursa, Tekirdağ ve İzmir, daha sonra da Balıkesir'deki laboratuvarın açılışı yapıldı. Laboratuvarı gezen Eker, çıkışta, Balıkesir Valiliğinin oluşturduğu süt çeşmesinden süt ikram etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52