Bitkisel yağ üreticisi pazar arıyor

Türkiye, yağ ihtiyaçlarını Rusya üzerinden sağlayan Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Türki cumhuriyetlerine Rusya'yı kullanarak yağ ihracatı gerçekleştirebilir.

Bitkisel yağ üreticisi pazar arıyor

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin, yağ ihtiyaçlarını Rusya üzerinden sağlayan Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Türki cumhuriyetlerine Rusya'yı kullanarak yağ ihracatı gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'nda (PRODEXPO 2014) tanıtımını gerçekleştirdikleri bitkisel yağlara yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

Fuarın, Rusya ve çevresinde yer alan ülkelerdeki büyük pazarlara giriş için katkı sağladığını ifade eden Tiryakioğlu, gösterilen ilginin Türk üreticileri de umutlandırdığını vurguladı.

Bitkisel yağ sektöründe Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu teknolojilerle Rusya'nın etkisi altında olan ülkeler başta olmak üzere diğer ülkeler için önemli olduğuna işaret eden Tiryakioğlu, şunları kaydetti:
"Türkiye, son sistem rafine bitkisel yağ fabrikalarına sahip olması ve bu ülkelere yakınlığıyla bitkisel yağ alıcıları için önemli bir ülkedir. Dolasıyla Türkiye, Rusya için yağ konusunda alternatif ürün sağlayıcı konumuna gelebillir. Türkiye, yağ ihtiyaçlarını Rusya üzerinden sağlayan Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve diğer Türki Cumhuriyetlerine Rusya'yı kullanarak yağ ihracatı gerçekleştirebilir"

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 23:46

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52