Askıda ekmek projesine devam

Sıradışı projeleriyle ‘fakir babası’ olarak ün salan belediye başkanı ekmek kuponu yerine akıllı kart uygulamasıyla yeni dönemde de ses getirecek.

Askıda ekmek projesine devam

Bir Osmanlı geleneği olan askıda ekmek uygulaması Samsun'da yaşatılmaya devam ediyor. Önceki belediye başkanlığı döneminde uygulamaya koyduğu 'hızır adımla' projesiyle ‘fakir babası’ olarak adlandırılan Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yeni dönemde de kimsesizlerin sesi olacaklarını belirtti. Askıda ekmek uygulamasının devam edeceğini söyledi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ekmek kuponu yerine vermeyi düşündükleri akıllı kartlarla hem fırıncıların hem de ihtiyaç sahibi ailelerin kazanacağını söyledi.

30 Mart yerel seçimleri sonrası belediye başkanlığı mazbatasını almadan önce askıda ekmek projesi uygulamasının bazı çevrelerce kasıtlı bir şekilde speküle ve sabote edildiğini ileri süren Başkan Tok, belediye başkanlığını görevini teslim almadan bir hafta önce askıda ekmek kampanyası kapsamında dar gelirli ailelere verilen ekmek bağışını durdurmasına tepki gösterdi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, maddi durumu yetersiz ailelere destek olmak amacıyla projelendirilen askıda ekmek uygulamasının sosyal yardım organizasyonu hızır adım bünyesinde devam ettirileceğini kaydetti. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, askıda ekmek kampanyasının uygulanış bakımından bazı eksiklikleri bulunduğunu, tespit ettikleri, noksanlıkların giderilerek çalışmanın daha geniş bir perspektifte modernize edilerek devam edileceğini hatırlattı.

Başkan Tok, İlkadım sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanacağı askıda ekmek uygulamasının çağın teknolojik imkanlarından yararlanılarak sistemli bir hale getirileceğini ileri sürdü.

Samsun Fırıncılar Odası'nı işin içine dahil ederek, birlikte yapmayı düşündüğü askıda ekmek uygulamasındaki ekmek kuponunun yerine çağın teknolojik imkanlarından faydalanarak kartlı sistemi devreye koyacaklarını anlatan Tok, sözlerini şöyle tamamladı: "Gerçek ihtiyaç sahibi ailelere vereceğimiz akıllı barkotlu kartlarla, ihtiyaç sahibi ailelerimiz ikamet ettiği yere yakın bir yerden, istediği fırın, bakkal ve marketten ekmeğini rahatlıkla alabilecek. Kuponlu ekmek bağışını, kartlı dijital ortama aktararak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu akıllı sistem sayesinde işlerini kolaylaştıracağız. Kartlı sistemle hem fırıncılarımız hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız rahatlayacak." iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 14:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52