Altın Arı Ödülü sahibini buldu

2014 Altın Arı Ödülü, arıcılık ve sektöre yaptığı katkılar nedeniyle İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu’na verildi.

Altın Arı Ödülü sahibini buldu
GIDAVİTRİNİ - Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği, Adana Arı Yetiştiricileri Birliği ve Adana Ticaret Borsası, bu yıl 5′incisi düzenlenen ‘Narenciye Balı Hasadı Töreni’ni Recai Gizer’e ait narenciye bahçesinde gerçekleştirdi. Törende, arıcılık ve sektöre yaptığı katkılar nedeniyle İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu’na ’2014 Altın Arı Ödülü’ verildi.

Törende konuşan Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Hasan Özkan, arı ve arı ürünlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti. Arı ürünleriyle insanların sağlıklı beslendiğini kaydeden Özkan, arıcıların da kendileri ve ülke için ciddi bir ekonomik gelir elde ettiğini vurguladı.

Törende yılın ilk narenciye balı da hasat edildi. Arı maskesi ve eldiven takan Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ile Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, arıcılarla birlikte açılan kovanlardan bir petek bal çıkarıp, ilk narenciye balı hasadını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 15:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52