Maraş'ta Türk şekerini konuştular

Türkiye'de üretilen şekerin ve şekerin kaynağı pancarın geleceği Kahramanmaraş'ta düzenlenen sempozyumda masaya yatırıldı.

Maraş'ta Türk şekerini konuştular
Şekerin Geleceği 3. Uluslararası Sempozyumu'nda gıda ve şeker sektörünün önemli isimlerini bir getirdiği sempozyuma iktidar ve muhalefet partileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Uluslararası İşçileri Federasyonu Küresel Koordinatörü Jorge Chullen ve Avrupa Uluslararası Pancar Üreticileri Konfederasyonu Genel Sekreteri Elisabeth Lacoste katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök, “Toplumda sosyal, ekonomik, kültürel, sağlık ve demokrasi alanındaki yanlış politikaları engellemek sendikaların ana gündem maddesi haline gelmiştir. Üstelik sendikaların ideolojik, siyasi, etnik, dini ve kültürel farklılıklara tarafsız bir şekilde yaklaşan, hatta bunları birer zenginlik olarak gören 'çoğulcu' yapısı, toplumun değişik gruplarında çıkabilecek kaygıları en aza indirgemektedir.” diye konuştu. “Tarımsal üretimin yıldızı olan pancarın ve milyonları bulan şeker ailesinin sesini duyurabilmek, toplum yararına hareket sendikacılığı misyonu çerçevesinde kamuoyunu aydınlatmak ve karar vericileri yönlendirmek için başlatılan girişimimiz, yabancı konuklarımızın da katılımıyla uluslararası bir boyuta taşınmıştır.” diyen Gök, Şeker fabrikalarının özelleştirme cenderesinde ne olacağı belirsizken “Nedenini, sonucunu ortaya koyan, araştıran belli bir yol haritası çerçevesinde ilerleyen sendikamız nihai başarıya ulaşmıştır. Üçüncü sempozyumumuzu gerçekleştireceğimiz bugün ise artık Türkiye'nin şeker stratejisini belirleme zamanıdır ve dolayısıyla hedefimiz nihai amaca ulaşmaya yöneliktir. Çünkü Şeker fabrikaları toplum için bir şanstır.” diye konuştu.

Üç oturumda yapılan sempozyumda, ‘Türkiye'de şeker sektörünün yeniden yapılandırılması, şeker rejimi, nişasta bazlı şekerlerin sağlık boyutu, gıda ve şeker sektöründe sendikal örgütlenme Türkiye ve dünyadan iyi uygulama örnekleri’ konunun uzmanları tarafından masaya yatırıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 15:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52