6 liranın altında 4 çeşit yemeğe dikkat!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın merdivenaltı üretime yönelik denetimleri artarken, hazır yemek sektörüne yönelik bir uyarı geldi.

6 liranın altında 4 çeşit yemeğe dikkat!
Yemektürk Hazır Yemek firmasının sahibi Cüneyt Volkan Kurtuldu, fiyat bazlı rekabetin kaliteyi bozduğunu söyledi. Çok sayıda hazır yemek firmasının maliyete yakın fiyat verdiğine dikkat çeken Kurtuldu, fiyat rekabetinin kalitesiz merdivenaltı üretimi doğurduğu görüşünde. Dört çeşit yemekte 6 liranın altındaki her fiyatın sorgulanması gerektiğini dile getiren Kurtuldu, "Merdivenaltı işletme yok, merdivenaltı tüketici var.

İnsanımız gıda işinin önemli olduğunu düşünüp nereden yemek yediğini ve maliyetini sorgulamıyor. Tüketici sorgularsa merdivenaltı işletme kalmayacaktır." dedi. Kurtuldu'ya göre maliyetleri azaltmak amacıyla başvurulan yöntemler insan sağlığını riske atabiliyor.

Catering sektörünün üretimden para kazandığını dile getiren Kurtuldu, işletmelerin bünyelerinde gıda mühendisi çalıştırması gerektiği görüşünde.

Hazır yemek sektöründe hijyenin ve malzemenin önemli olduğunun altını çizen Kurtuldu, bu konuda firmaların personel eğitimleri de yapması gerektiğine dikkat çekiyor.

KOSGEB'in girişimci destek programları ile geçen yıl faaliyete başlayan Yemektürk firması, hazır yemekte elde ettiği başarıyı sulu yemek zincirine çeviriyor.

Başkent'te Yemektürk adıyla ilk sulu yemek zincir restoranlarını açan firma, ikinci şubeyi yılın ikinci yarısında faaliyete geçirecek. Günlük bin 500 kişiye yemek ürettiklerini aktaran firma sahibi Kurtuldu, "Geçen yıl KOSGEB'in de desteğiyle bu işe girdik.

Babam 1998'den beri sektörün içerisindeydi. Yemektürk markasının patentini aldıktan sonra yeniden yapılanma kararı aldık." dedi.

Son yıllarda yemek tüketiminde ihtiyaçların değişmeye başladığını belirten Kurtuldu, öğle yemeği saatlerinde pratik, ekonomik ve sağlıklı tüketimin olduğu yerlere yönelimin başladığını ifade etti.

Kebap ve pide gibi ürünlere her yerde ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Kurtuldu, "Tek düzelikten insanlarımız artık bıktı. Biz firma olarak kebap ve pidenin yanında 20-25 çeşit sulu yemek alternatifi sunuyoruz." diye konuştu.
Ercan Baysal – Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52