Ülker dünyanın 10. büyüğü

Çikolata ve şekerleme sektörünün uluslararası yayını Candy Industry'nin "Küresel Top 100" listesinde Yıldız Holding, 10'uncu sırada yer aldı.

Ülker dünyanın 10. büyüğü
Dünyada çikolata ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren şirketleri ciro, çalışan ve üretim tesisi sayısı bazında değerlendiren uluslararası Candy Industry Dergisi, her yıl yayımladığı Küresel Top 100 listesini açıkladı. 2011 listesinde 54 tesis ve 24 bin 400 çalışanı bulunan Yıldız Holding, çikolata-şekerleme kategorilerinden elde ettiği 2 milyar 96 milyon dolarlık cirosuyla dünyada bu alanda faaliyet gösteren 10'uncu büyük şirket oldu. 223 tesisi, 127 bin çalışanı bulunan Kraft 19.9 milyar dolarlık cirosuyla birinci olurken, Mars 16.2 milyar dolarla listede ikinci sırada kendine yer buldu. YATIRIMLARIN MEYVESİ ALINDI

Holdingin devler liginde üst sıralara çıkmasında yatırımları etkili oldu. 2010'da sakız ve şekerleme alanında Danimarkalı Gumlink ile kurduğu CCC şirketi 2011'de meyvelerini vermeye başladı. 85 milyon euro yatırımla kurulan CCC'nin, İstanbul ve Çorlu'daki fabrikalarında toplam 65 bin metrekare kapalı alanda sakız ve şeker üretimi yapılıyor.

ATIŞTIRMALIK GRUBU TEK ÇATI ALTINDA

Yıldız Holding geçen yılda tüm atıştırmalık faaliyetlerini "Ülker" çatısı altında toplanmıştı. Ülker'in rekabet gücünü geleceğe taşımak amacıyla 2010'da başlatılan çalışma kapsamında bisküvi-çikolata- kek kategorisini tek elden temsil edecek yeni bir yapı oluşturuldu. Şirketin iştirakleri arasında yer alan İdeal Gıda, Fresh Cake, Birlik, AGS üretim şirketleri ve Atlas satış şirketi Ülker Bisküvi ile; benzer şekilde Atlantik satış şirketi de Ülker Çikolata ile birleştirildi. Sonrasında Ülker Çikolata şirketinin hisseleri Ülker Bisküvi tarafından satın alındı ve "Ülker" tüm atıştırmalık grubunun faaliyetlerinden sorumlu şirket oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52