Niğde'de doğdu Körfez devini tavladı

İslami girişim sermaye bankası olan Venture Capital Bank ve Alkhair Capital’in ana hissedarı Bahreyn merkezli Bank Alkhair, meyve suyu konsantresi ve meyve püresi üreticisi Göknur Gıda'ya yüzde 65 oranında ortak oldu.

Niğde'de doğdu Körfez devini tavladı
Körfez, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin ilk İslami girişim sermaye bankası olan Venture Capital Bank ve Türkiye’de faaliyet gösteren Alkhair Capital’in ana hissedarı Bahreyn merkezli Bank Alkhair, meyve suyu konsantresi ve meyve püresi üreticisi Göknur Gıda ile ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Venture Capital Bank ve Bank Alkhair, Göknur Gıda’nın yüzde 65 ortağı oldu. İşlem büyüklüğü yaklaşık 100 milyon dolar olan yatırımın 30 milyon doları, şirketin büyümesini desteklemek amacıyla Göknur Gıda’nın sermaye arttırımında kullanılacak. Bu ortaklık, geçen yıl Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu (Bahrain Economic Development Board) arasında, iki ülkedeki ortak yatırımların geliştirilmesine ilişkin imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde gerçekleştirilen ilk yatırım olma özelliğini taşıyor.

“İŞBİRLİĞİNİ, BÜYÜYEN TÜRKİYE PAZARINA GİRMEK İÇİN

FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ”

İmza töreninde konuşan Venture Capital Bank CEO’su Abdullatif Mohamed Janahi, bu yatırımın Türk ekonomisine ve onun küresel alanda yatırım çekme gücüne olan inançlarının büyük bir göstergesi olduğunu söyledi. Ortakları Bank Alkhair ile birlikte gerçekleştirdikleri bu işbirliğini, hızla büyüyen Türkiye pazarına girmek için eşsiz bir fırsat olarak gördüklerinin altını çizen Janahi, “MENA bölgesi ekonomilerine katkıda bulunacak ve bizi optimal sonuçlara ulaştıracak yeni fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Tarımsal faaliyetler bankamızın yatırım stratejisinin öncelikli maddelerinin başında yer alıyor” dedi.

Alkhair Capital CEO’su Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü ise yaptığı konuşmada, “private equity” alanında yatırım yapan Ortadoğulu yatırımcılar için Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve yüksek büyüme hızı ile en önemli yatırım pazarı haline geldiğini söyledi. Türkiye’de tarım ve gıda sektöründeki yatırımlardan biri olan bu işlemi gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Ünlü, “Venture Capital Bank ile birlikte Göknur Gıda’ya Ortadoğu başta olmak üzere yeni pazarlar kazandırarak, onu dünya liginin üst sıralarına taşımaya yönelik çalışmalarımız sürecektir. Alkhair Capital olarak, Körfez sermayesinin Türkiye’deki yatırımlara yönlendirilmesinde etkin rol almaya devam edeceğiz” dedi.

"YENİ PAZARLARA AÇILACAĞIZ"

Göknur Gıda’nın CEO’su Osman Aslanali de her iki bankanın yatırımı ile şirketin büyüme potansiyelini katlayarak, dünyanın önde gelen firmalarından biri olacağını söyledi. Aslanali, “Yeni ortaklarımızla birlikte çalışarak, Göknur Gıda’nın büyüme hedefleri yolunda ilerlemeye başlamak için sabırsızlanıyoruz. Bu ortaklık Göknur’a yeni pazarların önünü açacağı gibi Türk ürünlerinin de küresel pazarlarda bilinirliğini arttıracaktır” dedi.

1993 yılından bu yana gıda sektöründe bulunan, Drops markası ile meyvesuyu üreten Göknur Gıda'nın üretim tesisleri Niğde'de bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52