Türk makarnası Rusya'da beğeni kazandı

Rusya’da düzenlenen Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'nda, İtalyan makarnasıyla Türk makarnası yarıştı.

Türk makarnası Rusya'da beğeni kazandı

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Rusya’da düzenlenen Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'nda İtalyan makarnasıyla Türk makarnasını yarıştırıyor.

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Rusya’nın Moskova kentinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'nda İtalyan makarnasıyla Türk makarnasını yarıştırıyor. Rus Pazarında Türk-İtalyan makarna rekabetinin yaşandığı fuarda bulgur, bakliyat ve bitkisel yağların tanıtımı da başarıyla gerçekleştiriliyor.
Türk İhracatçılar Meclisine bağlı olarak Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde kurulan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) üç yıldır Rus pazarlarında katıldığı etkinliklerle Türk tarım ürünlerinin tanıtımını başarıyla gerçekleştiriyor. MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu olarak iki yıldır Rus pazarlarında söz sahibi olabilmek için burada birçok etkinliğe katıldık. Rusya bizim için çok ciddi bir pazar. Bu pazarın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor ve etkin rol alabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son iki yıllık faaliyetlerimiz sonucunda ihracat rakamlarımıza bakarsak, sadece bulgurda yüzde 100’lük bir artışa ulaştık. Rakamsal olarak bir milyon dolardan iki milyon dolara çıktık. Makarna ve Bakliyatta da bir artışımız var. Hedef ürünlerimiz arasında Rusya bulgur ve makarna için en büyük pazar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bulgurla ilgili Rusya pazarında hiç bir rakibimiz yoktur. Makarna sektöründe ise en büyük rakibimiz İtalya. Geçen yıllara oranla bakıldığında İtalyan’lar kaptırılan makarna pazarı yeniden kazanılmaya başlandı. Umarım yakın gelecekte biz de bu rakamlara ulaşacağız. İtalyan makarnasının Rusya’daki tek rakibi Türk makarnasıdır. Çalışmalarımızı daha etkin bir halde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ruslar Türk Ürünlerini Seviyor
MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, son iki yıldır Rusya’da yapılan çalışmalar sonucunda Rus tüketicinin Türk ürünlerine karşı ilgi gösterdiği ve güvenilir tüketim ürünleri arasında gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:
“Ruslar Türkiye ile olan tarihsel bağları yanında özellikle bulgur, makarna ve bakliyat ürünlerimizi severek tüketiyor. Türk ürünlerinin sağlıklı olduğunu biliyor ve güveniyorlar. Diğer taraftan Ruslar Türk kültürüne karşı büyük ilgi gösteriyor. Bu ilgi turizmle de perçinlenirken dolayısıyla Türk mutfağına yönelik ilgileri de artıyor. Geleneksel Osmanlı mutfak kültürün canlandırıldığı zengin Türk mutfağını seven ve benimseyen Ruslar yaptıkları Türk yemeklerinde de Türk ürünlerini kullanmak istiyor. Bu Rus pazarından istediğimizi almamızı sağlayacak önemli gelişmeler olarak değerlendiriliyor.”
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 19:03

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52