Çukurova Gıda Fuarı açıldı

Adana Valisi H. Avni Coş, artan gıda talebini karşılayabilmek için elimizdeki bütün imkanları çok iyi korumamız gerektiğini söyledi.

Çukurova Gıda Fuarı açıldı
Bu yıl 8'incisi düzenlenen Çukurova Gıda Fuarı kapılarını açtı. Bünyesinde gıda teknolojileri, ambalaj ve reklam fuarlarını barındıran 8. Çukurova Gıda Fuarı, Tüyap Fuar Alanı'nda törenle açıldı. 

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, açılışta yaptığı konuşmada, gıdanın yaşam için önemli bir unsur olduğunu belirtti. 

İnsanların bilgisayar ya da elektrik olmadan da yaşayabildiğini ancak su ve gıda olmadan insanlığın var olamayacağını ifade eden Coş, "Dünya nüfusu sürekli artıyor. Artan refahla insanların gıda tüketimi de sürekli artıyor. Ama gıda üretebileceğimiz alanlar, şehirleşmeyle ve bazı farklı sıkıntılarla birlikte azalıyor. Artan gıda talebini karşılayabilmek için elimizdeki bütün imkanları, gıda üretilebilecek toprak ve su kaynaklarımızı çok iyi korumamız lazım" diye konuştu. 

Üretilen gıdaların değerlendirilmesinin yanı sıra çok iyi pazarlanması gerektiğini de aktaran Coş, fuarın ürünlerin pazarlanmasına katkı sağlayacağını kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise fuarın bereketli toprakları olan Çukurova'da açılmasının anlamlı olduğunu dile getirdi. 

Fuarın, sadece Adana'da değil bölgede üretilen gıdaların ve tarımsal ürünlerin gerçek değerini bulmasına dolaylı olarak katkı koyacağına işaret eden Sözlü, gıda ambalajcılarının da fuara katılmasını ayrıca önemsediklerini söyledi. 

Konuşmalarında ardından Vali Coş, Başkan Sözlü ve beraberindekiler fuarın açılışını yaptı. Cumartesi günü kapanacak olan fuardaki stantları gezen Coş, firma yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 12:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52