Üniversiteli gençlerden örnek davranış

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Aşçılık Programı öğrencileri, kentteki özel bir eğitim merkezinde eğitim gören 8 otistik engelli çocuğa yemek yapmayı öğretti.

Üniversiteli gençlerden örnek davranış
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Aşçılık Programı öğrencileri, kentteki özel bir eğitim merkezinde eğitim gören 8 otistik engelli çocuğa yemek yapmayı öğretti. AKÜ Kocatepe Aşçılar Takımı öğrencileri ve Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik tarafından otistik engelli öğrencilere yemek yapmanın püf noktaları uygulamalı olarak gösterildi.

AKÜ Ali Çetinkaya Kampüsü Aşçılık Bölümü Uygulama Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, usta öğreticiler eşliğinde figür yemekler yaptılar. Etkinlikte ödüllü aşçılık programı öğrencileri, öğrencilere makarna, krep, kurabiye, lokma, İtalyan ekmeği ve çikolata şelale yapımını uygulamalı olarak gösterdiler. Özellikle hamurları yapılırken kendilerinin de yapması sağlandı. 8 otistik öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikle ilgili bilgiler veren AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, etkinliğin yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, “ Buradaki amacımız otizmli çocuklarımızın sosyalleşmelerini sağlamak ve el becerililerinin artmasına yardımcı olmak. Diğer bir yandan da Aşçılık Programı öğrencilerimizin engelliler konusunda farkındalıklarını arttırmak.” dedi.

Etkinliğin sonunda otistik öğrencilere kendi isimlerinin yazılı olduğu ‘Şampiyon Aşçı Madalyaları’ takıldı. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 14:33

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52