Türk mutfağına Koreliler girdi

Güney Kore İstanbul Konsolosluğu Sahan İşbirliğiyle 3 Eylül tarihlerinde start alan etkinlik tüm hızıyla devam ediyor.

Türk mutfağına Koreliler girdi
Güney Kore İstanbul Konsolosluğu Sahan İşbirliğiyle ilk İstanbul Sahan Vega’da 3 Eylül tarihlerinde start alan THE TASTE OF KOREA 2013 ISTANBUL-KORE’ NİN LEZZETİ 2013 İSTANBUL etkinliği büyük ilgiyle sürerken Güney Kore’den Türkiye’ye gelen ünlü aşçılar Türk Mutfağı’nın sırlarını çözmeye çalışıyor.Sahan Vega’nın ünlü mutfağına girerek Türk yemeklerinin yapımını öğrenmeye çalışan Güney Koreli aşçıların başarılı oldukları gözlenirken etkinlik kapsamında iki farklı kültürün bir biriyle önemli alışveriş sergilediğini ifade eden Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Türk mutfağının tanıtımı için gerekirse bütün dünyayı dolaşacağız. İstanbul’da 3 Eylül’de start alan ve farklı iki kültürün bir birine yakınlaşmasını sağlayan çalışmalarımız başarıyla sürüyor. ‘Kültürlerimizi tanıtıp tattırıyoruz’ programı kapsamında başlattığı çalışmalarla Türk Mutfağı’nın dünya genelinde birçok ülkede tanıtılmasını, birçok ülkenin de kendi mutfaklarını Türkiye’de tanıtmasının sağlanması yönündeki çalışmaların ilki olan bu etkinlik çerçevesinde Güney Koreli aşçılarla birlikte Türk yemeklerinin yapımını gerçekleştiriyoruz. Türk mutfak kültürüyle ilgili merak ettikleri her türlü bilgiyi verdiğimiz çalışmalarımızın ülkemizin gastronomi turizminin gelişmesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz. 15 Eylül 2013’e kadar sürecek olan THE TASTE OF KOREA 2013 ISTANBUL- KORE’ NİN LEZZETİ 2013 İSTANBUL kapsamında Ataşehir Sahan Vega’da Güney Kore mutfağını tanıtmaya yönelik açılan stantların yanında bu ülkeden gelenlerin de Türk mutfak kültürünü en iyi şekilde öğrenmesi için ünlü şeflerimizle birlikte elimizden gelenleri yapıyoruz” dedi.
Ataşehir Sahan Vega mutfağında Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Öztan’dan lezzetin reçetelerini kapmaya çalışan Güney Koreli aşçılar, Gaziantep Mutfağı’nın da önemli unsurlarını öğrenmeye çalışıyor. İçli köfte ve yuvalama yanında patlıcan kebabı ve bütün kebap çeşitlerinin yapımını öğrenen Güney Koreli aşçılar, kendi elleriyle yaptıkları Gaziantep yemeklerini birbirlerine ve konuklarına ikram ederken Türk mutfak kültürünün sırlarını da çözdükleri sinyalini veriyor.

ANTEP BAKLAVASI’NA KORELİ ELİ
Türk mutfak kültürü yanında Gaziantep Mutfağı’nı da öğrenmeye çalışan Korelilerin Gaziantep Baklavası’nın yapımına yönelik ilgileri dikkat çekerken hamurların açılması ve baklavanın hazırlanmasında gösterdikleri hassasiyet, tariflerle ilgili yapılan açıklamaları ve verilen bilgileri harfiyen not almaları yapılan çalışmalarda dikkat çekti. Baklavayı çok sevdiklerini ifade eden Güney Koreli bir aşçı, “Eğer baklavayı sizin gibi yapabilirsek ülkemize önemli bir servet kazandırırız” yorumunu yaptı.

GEREKİRSE BÜTÜN DÜNYAYI DOLAŞARAK YEMEĞİMİZİ TANITACAĞIZ
Türk mutfak kültürünün tanıtımının kendileri için önemli bir misyon olduğunu ifade eden Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, bu kültürün tanıtımı için gerekirse bütün dünyayı dolaşacaklarını ifade ederek, “Kültürler arası iletişimin sağlanmasında kültürlerin bir birini tanıması en önemli olaydır. Tanınmak için tanıtım yapmak gerekiyor. Bizler üstlendiğimiz bu misyonu başarıyla yerine getirmek için gerekirse bütün dünyayı dolaşarak Anadolu kültürünü ve Türk mutfak kültürünü bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımız devam ediyor. Tanıtım çalışmalarımızda bizim için esas olan Türk mutfak kültürü kadar Gaziantep mutfak kültürüdür. Konuyla ilgili ilk tanıtım faaliyetimizi önümüzdeki dönemlerde Güney Kore’de gerçekleştireceğiz. Gastronomi turizminin gelişmesi ve ülke ekonomisine katma değer olarak kazandırılmasında bu tür tanıtımların büyük önemi var. Bu güne kadar birçok ülkede bu alanda fuarlara ve bilimsel toplantılara katılarak hem tanıtım yaptık hem de çeşitli bildiriler sunduk. Gaziantep Şirehan Hotel Mutfağı’nda yabancı şeflere yönelik yürüttüğümüz yemek yapım ve tanıtım çalışmalarımızla da dünyanın birçok ülkesinden gelen ünlü şeflere Türk mutfağının bütün özelliklerini öğrettik. Ülkelerine döndükleri zaman kendi restoranlarının menü listelerine Gaziantep yemeklerinden birçoğunu almaları bizleri mutlu etti. Bu gün Şili’de ABD’nin birçok eyaletinde bazı restoranlarda yuvalama, patlıcan kebabı, içli köfte gibi yemekleri bulabilirsiniz. Elbette bunlar yapılan ciddi çalışmaların ve yayınların sonucudur” diye konuştu.

GÜNEY KORE MUTFAĞI TANITIM GÜNLERİ ATAŞEHİR SAHAN VEGA’DA SÜRÜYOR
3 Eylül 2013 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Güney Kore Mutfağı tanıtım günlerinin Ataşehir Sahan Vega Restoran’da açık büfe düzeninde Kore geleneksel müzikleri ile tanıtımlarının sürdüğü ve etkinliklerin 15 Eylül’e kadar devam edeceği açıklanırken proje kapsamında önümüzdeki dönelerde Tahir Tekin Öztan ve ekibinin Türk Mutfağı yanında Gaziantep mutfak kültürünü tanıtmak üzere Güney Kore’ye gideceği ve burada tanıtım faaliyetleri yapacağı da ifade edildi.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52