Pancar yemek için 5 sebep!

Rengiyle bile görenleri kendine çeken pancar sağlığımıza faydaları ve inanılmaz lezzetiyle de adından söz ettiriyor. İşte pancar yemeniz için 5 sebep!

Pancar yemek için 5 sebep!

Pancarın en çok bilinen özelliklerinden biri etkisidir. Eski Romalılar tarafından bu nedenle tercih edilen pancarın etkisi bilim çevreleri tarafından da kabul edilmektedir. Yüksek miktarda içerdiği vitamin ve mineraller hormonlarının salgılanmasını tetikliyor.



Vücudu temizliyor

Özellikle karaciğerin temizlenmesinde mucizevi etkiler yaratan pancar bu sayede pek çok kanser türüne karşı da koruyor.



Vitamin ve mineral deposu

Pancarın içerisinde potasyum, magnezyum, lif, fosfor, A,B ve C vitaminleri, beta karoten ve folik asit bol miktarda bulunuyor. Özellikle hamileler tarafından tercih edilmesi önerilen pancar hamilelikte yeni hücre gelişimini destekliyor ve demir ihtiyacını karşılıyor.



Zihnimizi koruyor

Pancarda bulunan betain, pek çok depresyon ilacının da etken maddesini oluşturuyor. Triptofan ise zihni rahatlatıyor ve iyi hissetmenizi sağlıyor.



Enerji veriyor

Düşük kalorili ancak yüksek miktarda şeker içeren pancar özellikle diyet yapanlar tarafından tercih edilebilir. Lezzetli bir enerji verici olan pancarın suyunu da içebilirsiniz.

milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52