Sunar’a anlamlı ödül!

Dünya Gıda Günü dolayısıyla Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen etkinlikte Sunar’a altın madalya verildi.

Sunar’a anlamlı ödül!
Sunar Grup gıda sektörünün altın madalyası olarak nitelendirilen FAO Madalya'sını evine götürdü.  Sunar Grup, 3 yılda yaptığı yatırımlarla yarattığı katma değerin yanında  istihdam, başarı grafiği her yıl katlanarak artan ihracatı  pazarlama politikası ve başarılı halkla ilişkiler sayesinde FAO Madalyasına layık görüldü.

Çukurova Bölgesini tahıl ambarına dönüştüren Sunar Grup ödüle doymuyor. Sunar Grup şirketlerinden Sunar Mısır, TUGİS (Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası), ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile ortaklaşa düzenlenen FAO Madalyası ödülüne layık görüldü. Gıda sektöründe 'altın madalya' olarak nitelendirilen FAO Madalyası'nın ödül töreni İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

ÖDÜLÜ MEHDİ EKER VERDİ

Her yıl düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü ülkemizde de son altı yıldır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler FAO Türkiye Temsilciliği’nin işbirliğiyle düzenleniyor. Bu yıl TÜGİS tarafından organize edilen törenin açılış oturumunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu. Etkinlikte konuşan Bakan Eker, Türkiye’de verimliliği arttırmanın önemine değindi. Sektör temsilcileri ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrencilerin de sunum yaptığı törende Sunar Mısır’ın yanı sıra Namet Gebze ve Turyağ da ödül aldı. Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, “Bu ödülü 55 yıllık sanayici ve çiftçi, Yüksek Ziraat Mühendisi, Sunar Grup’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan babam Nuri Çomu adına aldım. Çünkü halen kendimi yolun başında sayıyorum. Sunar, Çukurova bölgesinde kurulduğu yıllarda henüz  yeni yeni filizlenen mısır tarımının gelişimini hem sözleşmeli üretim, hem de teknik desteği ile destekleyerek gıda sanayinin çok önemli bir girdisini gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmıştır. Bugün Sunar Mısırın destekleriyleTürkiye bu sayede birçok hububatın aksine kendi kendine yeter konuma gelmiştir”. dedi.

AÇLIĞI YOK ETMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ise açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla 1943’te kurulan ve 1946’da Birleşmiş Milletlerin uzmanlık kuruluşu hâline gelen en eski teşkilatlarından biri konumunda bulunuyor. Merkezi Roma'da bulanan FAO, dünyada yayılmış çok sayıda büroları ile hizmet veriyor. 1960’lardan sonra çalışmalarını, daha çok tarım ürünlerinin geliştirilmesi ve protein eksikliğinin giderilmesi konularında yoğunlaştıran FAO'nun üyeleri ise BM ülkelerinin çoğunluğundan oluşuyor. Türkiye ise 9 Haziran 1947 tarih ve 5063 sayılı kânun gereğince teşkilâta üye olan ülkeler arasında yer alıyor.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52