Şirehan Festivali başlıyor

Gaziantep'te 'şire' yapımının canlandırılacağı "1. Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali" başlıyor.

Şirehan Festivali başlıyor
Gaziantep'te 4 gün boyunca sürecek olan ve yok olmaya yüz tutan bağ bozumu ve imece usulüyle 'şire' yapımının canlandırılacağı "1. Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali" başlıyor.

Festivale, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve TÜRSAB destek veriyor.

Festival hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, son 200 yılda Gaziantep ticareti için büyük önem taşıyan Şirehan'da böyle bir festivali düzenlemenin büyük önem taşıdığını belirtti. Gaziantep'in son dönemlerdeki en büyük organizasyonlarından birisi olan festivale; Amerika, İngiltere, Fransa, Romanya, Bulgaristan, Güney Kore, Tunus, Malezya, Meksika, Suudi Arabistan ve Slovenya'dan da önemli katılımların gerçekleşeceğini kaydeden Öztan, "Dünyanın birçok ülkesinden festivalimize davet ettiğimiz konuklarımız geliyor. Bu konuklarımız sadece şire yapımı değil, aynı zamanda Türk mutfak kültürünü de yakından tanımak istiyorlar. Onlara yönelik özel programlarımız olacak." dedi.

GAZİANTEP'iN ŞİRESİ DÜNYAYA TANITILACAK
3 Ekim tarihinde konukların Gaziantep'e gelmesinin ardından 4 Ekim sabahı saat 06.30'da bağ bozumu ile start alacak olan festivalde konukların süreci yaşamasını sağlamak amacıyla önceden belirlenen bir bağda üzüm kesimi gerçekleştirilecek.

Festival, yerli, yabancı gazeteci ve diğer konukların katılacağı bağ bozumuyla başlayacak. Konuklara yönelik düzenlenecek olan köy kahvaltısında yöresel kahvaltı geleneği yaşatılacak. Festival 4 gün boyunca devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52