Muğla'da yerel tohum takas şenliği yapıldı

Muğla’da yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerel tohum kullanımının özendirilmesi için "2. Yerel Tohum Takas Şenliği" yapıldı.

Muğla'da yerel tohum takas şenliği yapıldı
Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Muğla Belediyesi tarafından yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerel tohum kullanımının özendirilmesi için "2. Yerel Tohum Takas Şenliği" yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Nazif Ekici, yoğun tarıma geçilmesi ile başlayan sürecin, kırsal nüfusun azalmasına ve geleneklerin unutularak doğadaki değişime sebep olduğunu söyledi. Yerel tohumların doğanın her türlü olumsuz etkisine ayak uydurma yeteneğine sahip olduğuna işret eden Ekici, "Bir hayat tohumun toprağa düşmesiyle başlar. Bu süreç tohumun içinde bulunan çeşitlilik ve bu çeşitliliğin doğa ile uyumu sayesinde devam eder. Yerel tohumların devamlılığı için ise gerekli olan küçük üreticilerin korunmasıdır. Yerel tohumların içinde doğanın zor koşullarına uyum, hastalıklara dayanım ve çeşitlilik vardır. En önemlisi hayatın sürdürülebilir gücü vardır " diye konuştu.

Şenlikte Yeşilyurt ve Kafaca Beldesi, Dokuzçam, Özlüce, Kozağaç ve Yaraş köyünden çiftçiler tohum takası yaptılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52