Kuzu kaburga altın şefi seçtirdi

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen 1. Alanya Ulusal Yemek Yarışması'nda "Yılın Altın Şefi" Onur Sağlam oldu.

Kuzu kaburga altın şefi seçtirdi
Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) gözetiminde İskele Meydanı’ndaki şelale önünde düzenlenen yarışma sona erdi. Dünya Aşçılar Birliği kurallarının uygulandığı ve TAF’a bağlı 15 dernek başkanının jüri olarak görev yaptığı yarışmaya katılan 400 aşçı tavuk, balık, sebze, kuzu eti yemeği, yöresel yemekler, makarna yemeği, sebze ve meyve oymacılığı, ekmek büfesi, ev hanımları, yılın altın şefi, tatlı tabağı, düğün pastası, engelli aşçılar, kategorilerinde hünerlerini gösterdi.
Jüri üyeleri iki gün süren yarışmada aşçıların zamanı iyi değerlendirerek 30 dakikada hazırladıkları yemekte porsiyon aşırılığına kaçmama, ürün tekrarı, menüde malzeme uyumu, sıcaklık, tat ve lezzet, sunum, tabak seçimi, işçilik, malzeme artırma, hijyen konularına göre değerlendirme yaptı. Yarışmada Onur Sağlam kuzu kaburga yemeği ile "Yılın Altın Şefi" seçildi.
Yarışmada ayrıca tavuk yemeğinde Hüseyin Pehlivan ile Nuri Mıdış, kuzu yemeğinde Halil Şimşek ile Osman Demirci, makarnada Onur Sağlam, tatlı tabağı kategorisinde Onur Sağlam, sebze oymacılığı kategorisinde Murat Ozan ile Lütfi Boybay, ekmek büfesi kategorisinde Eyüp Sarıöz, Hüseyin Çetin, Deniz Karagöz,
düğün pastası kategorisinde Şahin Özdoğan, balık yemeğinde Mehmet Tunç, yöresel mutfak kategorisinde Hüseyin Çetin, yöresel yemek kategorisinde de Mesut Erdana altın madalya kazandı.
Engelli aşçılar kategorisinde sebze yemeği ile Barış İnceoğlu ve Özcan Gökçeer, balık yemeğinde Özcan Akkaya, tavuk yemeğinde Esin Yılmaz, Özgür Başkan, Ercan Kara İsa Cengiz, Hasan Demir, ev hanımları kategorisinde de Sultan Gündoğan Tilkioğlu altın madalya kazandı. Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren aşçılara madalyaları verildi. 
Radikal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52