Raftaki balın kovanını gösterecek

Bal sektörünün öncülerinden Altıparmak Gıda, balın kovandan sofraya gelene kadar geçen sürecin takip edilebileceği 'kalite takip sistemi' geliştirdi.

Raftaki balın kovanını gösterecek
Tüketiciye sofrasına koyduğu balın internet üzerinden analiz sonuçlarına ulaşmasına imkân veren sisteme göre her ürünün kendine ait takip numarası olacak. 2 milyon liralık yatırıma mal olan sistem ilk olarak 850 gramlık kavanoz ve 600 gramlık çıt kapak ambalajlarında uygulanacak. Sistem sayesinde tüketici, firmanın internet sayfasına ürünün Holospot kodlarını girerek satın aldığı balın, nereden temin edildiğine, fabrikadan çıkışından sonra hangi noktalardan geçtiğine ve analiz sonuçlarına ulaşabiliyor. Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, "Türkiye'nin dört bir yanındaki arıcılardan topladığımız bal numunelerini analiz ederek doğallığı ve kalitesini 65 ayrı parametrede, milyarda bir hassasiyetle ölçebiliyoruz. Balın kalitesini tadarak ya da başka herhangi bir duyusal özelliğinden anlamak mümkün değil. Balın gerçekliği ve doğallığı ancak bilimsel yollarla ve analiz sonucu ölçülebilir." dedi.

Arife Kabil - Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52