İtalya Ulusal Günü’nde Barilla lezzeti

İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluş günü şerefine Ankara’daki İtalya Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonda Barilla, İtalyan geleneklerini ve mutfağını sergiledi.

İtalya Ulusal Günü’nde Barilla lezzeti

İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olan 2 Haziran 1946 şerefine her yıl kutlanan İtalyan Ulusal Günü (Festa della Repubblica) bu yıl da 31 Mayıs’ta Ankara’daki İtalya Büyükelçiliği’nde kutlandı. İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante tarafından Büyükelçilik Konutu’nda düzenlenen resepsiyona, yerli ve yabancı protokolün yanı sıra pek çok önemli sima da katıldı. Dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, danışman şef Fabio Foltran’ın pişirdiği birbirinden lezzetli ve farklı İtalyan lezzetleriyle, konuklara gerçekten İtalya’da olduklarını hissettirdi. Bu çok özel etkinlikte İtalyan Mutfağı’nın ve gastronomi geleneğinin eşsiz örneklerini sunan Barilla, kutlamayı seçkin damaklar için unutulmaz bir gece haline getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Barilla Gıda tarafından üretilen ve Guinness Dünya Rekorları tarafından “Dünyanın En Büyük Makarna Kutusu” olarak tescil edilen dev makarna kutusunun da sergilendiği resepsiyona sponsor olarak katılmalarının kendileri için büyük önemi olduğunun altını çizen Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa şöyle dedi: “İtalyan Ulusal Günü, İtalyan halkının yapılan bir referandumla yönetim biçimi olarak cumhuriyeti tercih ettiği 2 Haziran 1946 şerefine kutlanan çok önemli bir gün. Bu bayram sadece İtalya’da değil İtalyanların ve İtalyan kültürünün olduğu dünyanın her yerinde kutlanıyor. Bu bağlamda Barilla açısından da çok önemli bir kutlama. Barilla’yı sadece bir İtalyan makarna markası olarak değerlendirmek doğru değil. Barilla, makarnanın yanı sıra soslardan unlu mamullere dek çok geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösteren, yüksek kalite, dengeli beslenme ve sürdürülebilir gelişime odaklanmış bir İtalyan gıda şirketidir. İtalyan gastronomi geleneği ve Akdeniz tipi beslenme bu anlamda bizim en büyük esin kaynağımızdır ve Barilla tüm dünyada bu geleneğin en önemli temsilcilerinden birisidir. İtalya denince akla gelen en önemli gün olan İtalyan Ulusal Günü için yapılan bu resepsiyonda da İtalyan mutfağının klasikleri olan makarna çeşitlerimizle yer aldık. Ayrıca, satış gelirinin tamamının dünya çocuklarının aydınlık yarınlarına katkı amacıyla UNICEF’e bağışlandığı, dünyanın en büyük makarna kutusunu da üretmiş olmanın mutluluğunu tüm konuklarla paylaşmış olduk. Her anıyla İtalyan geleneklerinin yansıtıldığı bu etkinlikte bulunmak Barilla için büyük bir gurur”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52