Hem dile hem damağa hizmet!

10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrenciler, birbirinden lezzetli Türk yemeklerini çok sevdi.

Hem dile hem damağa hizmet!

10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrenciler, Kızılcahamam'da çeşitli dallarda becerilerini sergiliyor. Yaklaşık 6 gündür Türkiye'de olan öğrenciler, Türk yemeklerini çok sevdi.

Çiğköfte sesimi açıyor

Tanzanyalı Eden Ngowi, çiğköftenin sesini açtığını söyledi. Kubat'ın 'Anam' şarkısını seslendiren Eden, "Çiğköfte yemeye devam edeceğim, sesimi açıyor." dedi. Nijeryalı Ebubekir Bala ise "Türk yemekleri çok güzel. Çok beğendim. Tavuk, dolma, makarna, patates yedim bugün. En çok tavuğu beğendim. Nijerya'da da tavuk yiyorum. Tatlılardan yaş pastayı sevdim." diye konuştu. Olimpiyatlara Ukrayna'dan katılan Feride Pyatislamova, lahmacundan hoşlandı. Şiir kategorisinde birinci olan Dariya Korolük, ilk kez yediği 'künefe'nin malzemelerini şöyle sıraladı: Kadayıf, peynir ve şerbet.

Türk Mutfağına ağırlık veriyoruz
Türkçe Olimpiyatları'na gelen çocuklara yemek hazırlayan Zekeriya Saygın, özellikle Türk mutfağına ağırlık verdiklerini belirtti. Dünya çocuklarına 3 öğün yemek hazırladıklarını belirten Saygın, şunları söyledi: "Çocukların beğeneceği şekilde köfte, tavuk, meze çeşitleri, zeytinyağlılar ve kızartmalar hazırlıyoruz. Tatlılardan ise özellikle baklava, şekerpare, yaş pasta tarzı şeyleri yapmaya özen gösteriyoruz. Sabah 8.00'den gece 120.00'ye kadar 3 öğün yemek hazırlamak için çalışıyoruz."
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52