“Yaşam İçin Gıda” buluşması İstanbul’da

Avrupa Gıda Teknoloji Platformu Food for Life 11. Ulusal Platformlar Toplantısı, Ulusal Gıda Teknoloji Platformu’nun ev sahipliğinde 10-11 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

“Yaşam İçin Gıda” buluşması İstanbul’da

Toplantıya Avrupa Teknoloji Platformu (ETP) “Yaşam İçin Gıda” Başkan Yardımcısı, Ulusal Teknoloji Platformları İş Birliği Aktiviteleri Başkanı Daniele Rossi ve yardımcısı Andres Sebok’un yanı sıra Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Arnavutluk, Litvanya, Norveç, Romanya, Rusya, Slovenya, İspanya, İsviçre, İngiltere ve Ukrayna ulusal platform temsilcileri de katılacak. 10 Haziran’daki gala yemeği ile başlayacak programın açılışı, ikinci gün gerçekleştirilecek. Açılışta Türkiye Ulusal Teknoloji Platformu Başkanı Prof. Dr. Vural Gökmen, ETP Food for Life Teknoloji Başkanı Daniele Rossi'nin konuşmalarının ardından sorular yanıtlanacak. Ardından gerçekleştirilecek oturumlarda Türkiye Ulusal Teknoloji Platformu gösteriminin yanı sıra “Yaşam İçin Gıda” programları ve iş birliği modelleri ele alınacak.

1 Ağustos 2011 tarihinde TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri İŞBAP kapsamında, ülkemizde gıda ve içecek sanayinin daha güçlü bir yapıya kavuşması ve küresel rekabet gücünün artırılması için, Ar-Ge ve yenilik stratejilerinin geliştirilmesi hedeflenerek kurulan Ulusal Gıda Teknoloji Platformu’nun (UGTP) ev sahipliği yapacağı toplantı, platformun kuruluşunun kamuoyu ile paylaşılmasına da vesile olacak.

Avrupa Teknoloji Platformu Food for Life üyesi olan platformun kurucu üyeleri arasında Efes, Eti, Pınar, Yıldız Holding (Ülker), Zade gibi şirketlerin yanı sıra TGDF, SETBİR, MEYED gibi dernekler, Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi ile Hacettepe, Ankara, Ege, ODTÜ ve Gaziantep Üniversiteleri yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52