Türkçe Olimpiyatları’na Selva desteği

Makarna sektörünün yenilikçi markası Selva, Türkçe’nin küresel bir dil olabilmesi için düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nı destekliyor.

Türkçe Olimpiyatları’na Selva desteği

Türkçe Öğretimi Derneği tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın önemli bir ayağı olan Konya Etkinliği, 40 bin kişinin katılımıyla Konya Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşti. Türkçenin küresel bir dil olabilmesi için düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın sponsorları arasında yer alan Selva, barış rüzgârının estiği ve dünyanın dört bir yanından sevgilerini getiren gençlerin coşturduğu Türkçe Olimpiyatları’nı ilk yıldan bu yana takip ederek, destekliyor.

Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, ülke imajı ve dünya barışına katkıları dolayısıyla Türkçe Olimpiyatlarını desteklemekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Selva Gıda olarak, başladığı ilk günlerden bu yana takip ettiğimiz Türkçe Olimpiyatları organizasyona dâhil olmak, bizim gibi birçok dünya ülkesine makarnasını tattırmış bir üretici için önemli bir mutluluk kaynağı; aynı zamanda da evrensel bir değere ortak olmak anlamındadır. Sosyal sorumluluk bağlamında, ülkemizin en büyük birlikteliği olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda, dünyanın muhtelif bölgelerinden gelerek, Anadolu’nun kına gecesini, halk oyunlarını oynayıp, türkülerini seslendiren, şiirlerini okuyan, ortak bir paylaşım kurmaya çalışan onlarca ülkenin çocuğu bu dili ve kültürü dünyaya tanıtıyor. Bu coşkuya ortak olabilmek, destekçi olmamızın en büyük sebebidir. Şunu da önemle vurgulamak istiyoruz; ‘Sağlıklı zihinler sağlıklı bedenlerde bulunur, sağlıklı beslenmek ise sağlıklı olabilmek için önemlidir.’ Dünyanın en besleyici ve sağlıklı gıdalarından biri olan makarna bolca tüketilmelidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52