banner50

banner52

19 Ocak 2018 Cuma

Günde 12 milyon ekmek çöpe gidiyor

Helal ve sağlıklı gıdada akademisyen çıkarması

1.Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, 19-20 Kasım tarihlerinde Ankara’da, Vakıflar Genel Müdürlüğü Kongre Salonunda düzenlendi.

banner46
20 Kasım 2011 Pazar 16:34
Helal ve sağlıklı gıdada akademisyen çıkarması

Konusunda uzman 100’ü aşkın akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede ilahiyat, tıp, veterinerlik, su ürünleri ve ziraat fakülteleri ile kimya ve gıda mühendisliği bölümlerinden akademisyen ve uzmanlar, 23 adet sözlü bildiri ve 19 adet poster bildirisi sundu. Kongrede, amaçlarının; “doğru kaynaklardan doğru bilgiler üretip tüketicinin istifadesine sunmak” olduğunu belirtilen platform koordinatörü Prof. Dr. Fatih Gültekin birbirinden değerli bu tebliğlerin Kongre Kitabı haline getirildiğini ve çalışmaların aynı fayda doğrultusunda sürdürüleceğini belirtti.

Gültekin, kongre sunumları ve merak edilen daha birçok hususla ilgili soruların cevaplarına www.helalvesaglikli.org sitesinden ulaşılabileceğini belirtti.

Kongreye, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü, TSE ve helal gıda sertifikası veren diğer kuruluşlardan temsilcilerin katıldığını ifade eden Kongre başkanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, ülkemizde bu konuda bu kapsamlı bir bilimsel kongrenin ilk kez düzenlendiğini, üretilen bilgilerin konuyla ilgili bilim insanlarına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Çalışmalarda tüketici STK’ları adına tebliğ sunan Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Gıda Komitesi Başkanı Vet. Hek. Muhammet Efe, “Helal Gıda konusunun ideolojik tartışmalara kurban edilmeyecek kadar hassas ve önemli bir konudur. Bilindiği üzere 5 Temmuz 1986 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Evrensel Tüketici Hakları’nda; Bilgi edinme ve eğitilme hakkı: “Mal ve hizmeti satın alırken doğru karar vermeye yardımcı olacak bilgilerin edinmesi; yanlış, yanıltıcı reklamlar, etiket ile ambalaja karşı korunma ve sorumlu tüketiciler olarak bilincin gelişimi için eğitilme hakkıdır” olarak tarif edilmektedir. Dolayısıyla tüketilen bir ürünün İslami kurallara göre üretilip üretilmediği veya et ürünleri ise İslami kurallara göre kesim yapılıp yapılmadığı konusunu irdelemek evrensel bir hak olduğu gibi insani bir haktır” dedi.

Efe “on yıllardır dünyada Müslüman tüketicilerinin problemi olan helal ve sağlıklı gıda taleplerine çözüm noktasında büyük bir atılım gerçekleştiren helal ve sağlıklı gıda platformuna Türkiye tüketicileri adına teşekkür ediyorum” dedi.

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20