Teknolojiye inat tahta kaşık üretiyor

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 65 yaşındaki kaşık ustası, şekil verdiği şimşir ağacıyla birbirinden güzel mutfak gereçleri üretiyor.

Teknolojiye inat tahta kaşık üretiyor
Alballar köyünde yaşayan Sabri Özşahin (65), teknolojik gelişmelere inat, dedesinden öğrendiği mesleği yaşatmaya çalışıyor. İlerleyen yaşına rağmen, özenle işlediği ağaç parçalarından kaşık, çatal, oklava, ekmek kesme tahtası ve yemek kepçesi yapan Özşahin'in ürünleri, o yörede pek çok evin mutfağında kullanılıyor. Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaşık yapmayı dedesinden ve babasından öğrendiğini belirterek, ''Dedemin ve babamın yanında çalışarak öğrendim. Evlendikten sonra da mesleğimi sürdürdüm. Dört çocuğum var. Onlara da bu işi öğrettim. Oğlumun biri yanımda çalışıyor. Diğer oğlum ürünlerimizi pazarlıyor'' dedi.

Özşahin, şimşir ağacından yapılan ürünlerin daha sağlıklı olduğunu savundu.

Şimşir ağacının bakteri üretmeyen bir ağaç olduğunu ifade eden Özşahin, ''Şimdi şimşirden yapılan kaşık çok az. Şimşirin üretimi yok. Şimşir ağacının üretimi ve tüketimi yasaklandı. Orman işletmelerinden fidanlama yapılırken ya da yol açılırken kesilen ağaçlardan alıyoruz'' diye konuştu.

İlçeye gelen turistlerin tahta kaşıkları çok beğendiğini belirten Özşahin, yerli halkın ilgisizliğinden dolayı üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52