Beslenme çantasını kuru meyve ile zenginleştirin

Çocukların sağlıksı büyümesinde, gününün büyük bir kısmını geçirdiği okullardaki kantin ve yemekhanelerdeki besinler etkili oluyor.

Beslenme çantasını kuru meyve ile zenginleştirin
Çocukların obez olmasında, anne-babanın beslenme tarzı, öğün sayısı ve gününün büyük bir kısmını geçirdiği okullardaki kantin ve yemekhanelerdeki besinler etkili oluyor.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Merve Çapaş, okul kantinlerindeki fast food yiyecekler, çikolata, cips, kola gibi enerji içeriği yüksek besinlerin çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu söylüyor. Diyetisyen Çapaş, alternatifli olarak beslenme çantası içinde olması gereken besin maddelerini şöyle sıralıyor: “Çok tahıllı un ve kurutulmuş meyve/yağlı tohumlarla (ceviz, fındık, badem) hazırlanmış ev yapımı kek ve süt. Çok tahıllı un ile hazırlanmış sebzeli-peynirli ev yapımı poğaça, taze sıkılmış meyve suyu. Çok tahıllı ekmek arası köfte, marul, kırmızıbiber ve ayran. Sebzeli tavuklu mini börek, domates, ayran. Çok tahıllı unla hazırlanmış sebzeli krep, taze mevsim meyveleri. Yoğurt, sebze, süt, katkısız meyve suları ve kuru meyveler beslenme çantasına konulabilecek sağlıklı besinlerdir.”
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52