Aşçılığın başkentinde “Yemek ve Kültür” paneli

AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu’nun, üniversitenin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yemek ve Kültür” paneli yapıldı.

Aşçılığın başkentinde “Yemek ve Kültür” paneli
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu’nun, üniversitenin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yemek ve Kültür” Paneli, 5 Kasım Pazartesi günü yapıldı.

Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Elif Yücetürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun “Bolu’da Geleneksel bir Süt Ürünü: Keş”, Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi ve gazeteci-yazar Prof. Dr. Murat Belge “Yemek ve Siyaset”, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Defne Karaosmanoğlu “Tarihi Pişirmek: Osmanlı Mutfağının Egzotik Dönüşü”, eğitmen, usta aşçı Emrullah Gümüştaş ise “Yemek ve Kültür” başlıklı sunum yaptılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Yücetürk, Mengen Meslek Yüksekokulu’nu tanıtarak, sektöre 420 aşçıbaşı kazandırdıklarını, okulda halen 120 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Açılış konuşmasının ardından, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mengen Meslek Yüksekokulu’na yaptıkları katkılardan dolayı Arçelik A.Ş. Ürün Direktörü Adnan Tüfekçi adına İnsan Kaynakları Müdürü Ender Kubilay’a teşekkür plaketi verdi. Rektör Prof. Dr. Coşkun’un sunumunun ardından verilen arada öğrenci ve katılımcılara, Bolu ve Mengen’in yöresel yemekleri ikram edildi.

Panelin ikinci bölümünde “Yemek ve Siyaset” başlıklı bir konuşma yapan ünlü yazar Murat Belge, dünyayı değiştiren Rus ve Fransız devrimlerinde bile “yemek” temasının varlığına dikkati çekti. Prof. Dr. Belge, nasyonalist değil enternasyonalist bir insan olduğunu vurgulayarak, “Peki bunun yemekle ne alakası var? Yemekte füzyon. Yani evrensel dünyaya gidişte ulusal mutfakların orjinalitelerini bozmadan bütün bunları bir araya getirmek.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52