ABD kebap üzerinden bölmeye çalışıyor!

İstanbul'da rezervasyon yaptırmak istediği restoranda alkol servisinin kaldırıldığını öğrenen ABD'li yazar, bakın olayı nasıl yorumlamış!..

ABD kebap üzerinden bölmeye çalışıyor!
Türkiye'de bazı restoranlar alkol sunumunu kaldırırken Türk şarap endüstrisinin hızla büyümesi yabancı basında şaşkınlık yaratıyor. Andrew Finkel, New York Times gazetesince yayınlanan analizinde, İstanbul'da lüks bir kebap restoranının alkol servisine son vermesine ilişkin, "Şimdi laikler ve dindarlar arasındaki çatışma benim yemek masamda" yorumunu yaptı. Buna karşın Finkel, İzmir'de katıldığı bir uluslararası bir şarap toplantısında restoran sahibinin mantığının "kesinlikle çağdışı" olduğunu gördüğünü ifade etti.

20 yıldan uzun süredir Türkiye'de muhabirlik yapan gazeteci Andrew Finkel, ABD'nin önemli gazetesi New York Times ve gazetenin uluslararası edisyonu International Herald Tribune'da yayınlanan "Türk Şarabı ve Çağdışı Mantık Üzerine" başlıklı bir analizinde, İstanbul'da rezervasyon yaptırmak istediği lüks kebap restoranında artık alkol satılmamasından yola çıkarak Türkiye'de laikler ve İslami elitler arasındaki bölünmeye dikkat çekti.

Finkel, "Her zaman Türkiye'nin umutsuz bir şekilde laik ve İslami elitler arasında bölündüğüne inanan kötü olayları önceden haber veren kimseleri küçümsedim. Ancak şimdi laikler ve dindarlar arasındaki çatışma benim yemek masamda" görüşünü dile getirdi.

Andrew Finkel, söz konusu kebap restoranı sahibinin alkol yasağı nedeninin ticari olduğu ve İstanbul'daki bir çok insanın alkol servisi yapan restoranlara gitmediği yönündeki açıklamalarını yansıtarak "Her öğünde içmiyorum ancak yan masadaki kişilerin benim adıma tercih yapmasını istemiyorum" dedi.

Finkel ancak İzmir'de katıldığı bir uluslararası bir şarap toplantısında restoran sahibinin mantığının "kesinlikle çağdışı" olduğunu anladığını ifade etti.

Bir zamanlar iki ya da üç büyük üreticiden oluşan Türk şarap endüstrisine yeni yatırımcıların girdiğine ve bunlarında eşsiz ürünler üretmeye çalıştıklarına vurgu yapan Finkel, "Türkiye refahla birlikte rüştünü ispatlıyor" yorumunu yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52