Marmara'da hamsiye ağ atan boş çekmiyor

Marmara Denizi bölge insanına bereketli günler yaşatıyor. Bölgede avlanan balıkçılar birkaç gündür, tonlarca hamsiyle dönüyor.

Marmara'da hamsiye ağ atan boş çekmiyor
Marmara'da Denizi bereketiyle balıkçıların yüzünü güldürüyor. İstanbul Kumkapı Su Ürünleri Hali, bu aralar en hareketli günlerini yaşıyor. Özellikle Marmara Denizi'nin güneyinde avlanan balıkçılar seferden yüklü miktarda hamsi ile dönüyor.

Balıkçılara göre, "Marmara'da hamsi bereketi"nin nedeni, havanın soğuması. Düşen deniz suyu sıcaklığıyla birlikte büyük hamsi sürüleri Marmara Denizi'ne akın etti. Özellikle Marmara'nın güneyinde avlanan Bandırma, Erdek ve İstanbullu "gırgır" tekneleri, ağlarını bol miktarda hamsi ile dolduruyor.
Sabah saatlerinden itibaren Kumkapı Su Ürünleri Hali'ne gelen balıkçı tekneleri, sadece tek ağ atarak tuttukları yüzlerce kasa hamsi balığını, vatandaşlarla buluşturacak tezgahlara taşıyacak soğutuculu kamyonlara teslim ediyor.
Kumkapı Su Ürünleri Hali'ne balık getirenlerden biri de Bahri Reis teknesi. Tekne çalışanı Salih Mutlu, havanın gece fırtınalı olması nedeniyle sabaha karşı avlanabildiklerini söyledi.
Mutlu "bereketli bir av" geçirdiklerini şöyle anlattı:
"İmralı Adası'nın güney açıklarında sabahın erken saatlerinde büyük bir hamsi sürüsüne denk geldik. Bir sefer ağ attık. Her biri 20 kiloluk kasaları dolduracak şekilde bin kasa hamsi yakaladık."

Marmara hamsisi Trabzon'a, Bulgaristan'a gönderiliyor
Hamsinin, soğuyan havayla birlikte yağlandığını belirten Mutlu, hamsi bu kadar bol olursa fiyatının da düşeceğine dikkati çekti.
Balık hali yetkilileri ise hamsinin kasasının 40-50 liradan alıcı bulduğunu söyledi. Marmara'daki "bereket" ile İstanbul'un hamsiye doyacağını vurgulayan yetkililer, soğutucu kamyonlar sayesinde buzlu kasalarla balığın az görüldüğü Trabzon, Rize, Giresun'a gönderildiğini, hatta Bulgaristan'dan talep geldiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52