Aşçılar Mengen'de buluştu

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Aşçılar Diyarı Mengen, yetenekli aşçıları ve lezzetli yemekleri ile ününü tüm dünyaya duyurmuştur" dedi.

Aşçılar Mengen'de buluştu

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Aşçılar Diyarı Mengen, yetenekli aşçıları ve lezzetli yemekleri ile ününü tüm dünyaya duyurmuştur" dedi.

Mengen Belediyesi tarafından kent meydanına yaptırılan aşçı heykelinin açılış töreninin ardından 28. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen ve aşçıların da yoğun ilgi gösterdiği yürüşün ardından bir konuşma yapan Vali Özçimen, bu yıl 28'incisi düzenlenen dostları bir araya getirdiğini söyledi.

"Mengende yemek kültürü bir ata mesleği halini almıştır" diyen Özçimen, "Aşçıların Mengenli olmalarının ünü İstanbul'un 1453 yılında Osmanlılar tarafından fethedilmesinin ardından, Fatih Sultan Mehmet Han'ın saray aşhanesini Mengenli Yakup Ağa'ya kurdurması ile başlamıştır. Bu dönemden sonra aşçılık mesleği Mengen ismi ile anılmıştır. Osmanlı döneminden başlayıp bugün dünyanın en önemli aşçılarını yetiştiren Aşçılar Diyarı Mengen, yetenekli aşçıları ve lezzetli yemekleri ile ününü tüm dünyaya duyurmuştur" şeklinde konuştu.

Özçimen, festivalin amacının, dil, din ve ırkı farkının ortadan kaldırarak, aşçıları bir araya getirmek olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından hazırlanan 5 bin kişilik etli pilav ve ayran dağıtımını başlatan Özçimen, daha sonra kurulan stantları ziyaret etti.

Festival kapsamında geleneksel olarak düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52