Gıda Kalite Sağlama kitabı yayınlandı

Ege Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından kaleme alınan ve gıda dünyasına rehber niteliği taşıyan “Gıda Kalite sağlama” kitabı yayınlandı.

Gıda Kalite Sağlama kitabı yayınlandı

Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tomris Altuğ Onogur, Yard Doç. Dr. Yeşim Elmacı ve Yard. Doç. Dr.  Kemal Demirağ tarafından yazılan “Gıda Kalite sağlama” kitabı yayınlandı. Sidas Yayıncılık tarafından yayınlanan Gıda Kalite Sağlama kitabı içeriği ile Gıda Mühendisleri ve Gıda sektörü için önemli bir yere sahip olacak.

9 Bölümden oluşan kitabın Gıda Sektörüne yararlı olacağını söyleyen Prof Dr Tomris Altuğ “Tüketicilere sağlıklı ve duyusal açıdan kabul edilebilir nitelikte gıdalar sunmak amacıyla  çeşitli gıda kalite sağlama sistemleri geliştirilmiştir. Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO), Gıda Tarım Örgütü (FAO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından geliştirilen söz konusu sistemler değişik ülkelerdeki gıda üreticileri ve yasal otoriteler tarafından da uygulamaya konulmaktadır. Avrupa Birliği (EU) içerisinde gıda güvenliği kavramı  konusundaki uygulamalar 2000 yılından bu yana giderek önem kazanmakta, gıda ve hayvan yemlerinin çiftlikten-çatala denetimini içeren sistemler önerilmektedir. Güvenli gıda üretirken, duyusal ve ekonomik açıdan da günümüzde ve gelecekteki tüketici beklentilerini karşılayacak ürün ve hizmetlerin tasarımı da gıda kalite sağlama aktivitelerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.  Bunun için bu kitap önemli bir boşluğu dolduracaktır” dedi.


Kitap, Kalite, Gıda Kalitesi ve Gıda Kalite Sağlama ile ilgili kavramlar, Gıda Kalite Sağlama Sistemleri, Gıdalarda Temel Analizler, Gıdalarda Bulaşanlar, Gıda Katkı Maddeleri, Gıdaların Duyusal Özellikleri,  Duyusal Analizler,  İstatistiksel Proses Kontrolünde Kullanılan Teknikler ile ilgili konuları içeriyor. 9 bölümden olan kitap 260 sayfadan oluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52