Amasya mutfağına hayran kaldılar

“Beden, Ruh ve Zihin İçin Gıda” başlıklı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projesi kapsamında Amasya’yı ziyaret eden Avrupalı konuklar, Amasya yemeklerine hayran kaldı.

Amasya mutfağına hayran kaldılar
Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortak olarak yer aldığı “Beden, Ruh ve Zihin İçin Gıda” başlıklı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projesi kapsamında Avrupalı konuklar Amasya’yı ziyaret etti.

Litvanya, Portekiz, Almanya, İngiltere ve İtalya’dan gelen 15 kişilik grup proje kapsamında Amasya’da çeşitli faaliyetlerde bulundu. Misafirler, kadınların evlerinde yaptıkları yiyeceklerden ve el işi ürünlerinden hayır işleri için gelir elde edilmesinin oldukça anlamlı olduğunu ifade ettiler.

Yabancı misafirler, proje kapsamında bir köy ortamında yöresel Amasya yemeklerini yapma imkânı da elde ettiler. Bu kapsamda baklalı dolma, keşkek, Amasya yağlısı, çökelekli yağlı gibi yöresel lezzetleri uygulamalı olarak gören misafirler aynı zamanda elma, domates, üzüm, incir, fasulye, biber, nar gibi meyve ve sebzeleri doğal ortamlarında taze olarak toplayarak tatma olanağı bulmuş oldular.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 12:10

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52