Muz depresyon ve strese iyi geliyor

İçerisinde bulunan üç doğal şeker sayesinde vücut direncini artıran muz, aynı zamanda depresyona karşı da doğal bir ilaç.

Muz depresyon ve strese iyi geliyor
Muz, içerisinde üç doğal şeker bulundurur. Bunlar; sükroz, früktoz ve glikozun diyet lifi ile birleşimidir. Bu bileşenler sayesinde muz, vücudumuza anında enerji sağlayarak dinç hissetmeye yardımcı olur. Yapılan bilimsel araştırmalar, iki tane muz tüketmenin vücuda vereceği enerjinin, 90 dakikalık yorucu bir egzersiz ile eş değerde olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle sporcuların tercih ettiği bir numaralı meyve her zaman muz olmalıdır. 

DEPRESYON VE STRESE İYİ GELİYOR 
Muzun tek faydası enerji veren özelliği değildir. Muz aynı zamanda, bizi birçok hastalığa karşı koruyup hastalıkların ilerlemelerini önleyebilme gücüne de sahiptir.
Yapılan araştırmaların birçoğunda depresyonda olan kişilerin muz yedikten sonra kendilerini çok daha iyi hissettikleri belirtilmektedir. Bunun nedeni ise muzun içerisinde olan triptofan adlı protein olarak gösterilmektedir. Triptofan vücutta serotonine dönüştürülür, serotonin de salgılandığında bizi mutlu eden uyarıcıdır. Yüksek demir içeriği sayesinde muz tüketiminin kandaki hemoglobin üretimini artırarak anemi hastalarına iyi geldiği belirtilmiştir.

İngiltere'de 200 öğrenci üzerinde yapılan bir araştırmada, sınav dönemleri sırasında muz yemenin çocukların konsantrasyonunu artırdığı ve sınavlarında daha yüksek sonuçlar almalarına yardımcı olduğu görülmüştür. Diyet lifi ile zengin muzun, kabızlık üzerinde çok etkili olduğu görülmüştür. B vitaminleri sinir sisteminizi rahatlatabilme özelliğine sahiptir. Muz ise B vitaminler grubunun önemli kaynaklarından biridir. Avustralya'da yapılan bir araştırma; stresli zamanlarda kişilerin bir muz yediklerinde kendilerini rahatlatabileceklerini ve gereksiz kilo alımlarından uzak durabileceklerini ortaya koymuştur. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 12:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52