Rusların yarısı vejetaryenliğe olumlu yaklaşıyor

Vejetaryenliğe son derece olumlu yaklaşan Rusyalılar arasında hayvansal gıdadan vazgeçenlere uymak için pek de acele edilmediği gözlendi.

Rusların yarısı vejetaryenliğe olumlu yaklaşıyor
Rusyalıların yarıdan fazlası yani yüzde 55’i, yemeklerinde et kullanmalarına rağmen beslenme ve yaşam tarzı olarak vejetaryenliğe olumlu yaklaşıyor. Ekim ayının sonunda ekonomik olarak etkin 1600 kişi üzerinde yoklama yapan Superjob.ru internet portalı araştırma merkezi, Rus vatandaşlarının % 4’ün ise vejetaryenliğe olumlu yaklaştığı gibi bu tür bir beslenme tarzını benimsemiş olduğunu da bildirdi.

Sosyoloji uzmanlarının elde ettiği verilere göre, bu tür beslenmeye olumsuz yaklaşan katılımcıların % 29’u vejetaryenliğin insan sağlı açısından zararlı olduğunu düşünüyor. Yoklamaya katılanların % 12’si ise soruyu yanıtlamakta zorlandı.

Bir beslenme tarzı olarak vejetaryenliği onaylayanların çoğunluğu yüzde 61 oranıyla kadın. Erkeklerde ise bu oran yüzde 49 olarak gerçekleşti. Bu tür beslenme tarzına uyanlar arasında da yüzde 6 oranla kadınlar çoğunlukta bulunuyor. Sosyolojik araştırmalar, 24 yaşın altındaki gençler arasında da vejetaryenlere yüzde 7 oranında rastlandığını gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52