Türk-Alman Organik Projesi meyve vermeye başladı

Türkiye-Almanya işbirliğinde yürütülen Organik Tarım Çift Taraflı İşbirliği Projesi başarılı olunca, projenin 2 yıl daha uzatılması kararlaştırıldı.

Türk-Alman Organik Projesi meyve vermeye başladı
Türkiye'deki organik tarım ve organik ürünlerin Avrupa pazarındaki ihracat olanaklarını güçlendirmek için Türkiye ile Almanya işbirliğinde yürütülen Organik Tarım Çift Taraflı İşbirliği Projesi meyvelerini vermeye başladı. Projenin başarısı üzerine Almanya Federal Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı projenin 2 yıl daha uzatılmasını onayladı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında Türk ve Alman organik firmaları ile yapılan ankete göre, Türk ve Alman firmalarının yetkilileri, 2 yıllık süre sonunda Türkiye'de üretilen organik ürünlerdeki kalıntı oranında yüzde 67'lik gerileme yaşandı. Yüzde 32'lik kesim kalıntı oranlarında bir değişiklik olmadı, ankete katılanlardan sadece 1 firma kalıntı oranlarında artış gözlemledi.

Türkiye'de Ekonomi Bakanlığı tarafından organik sektöründe Koordinatör Birlik olarak yetkilendirilen ve Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım Çift Taraflı İşbirliği Projesi'ne destek veren kuruluşlar arasında yer alan Ege İhracatçı Birlikleri'nde projenin yürütüldüğü 2 yıllık süreç değerlendirildi.

Toplantıda proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FİBL) Yetkilisi Beate Huber, Türkiye, Almanya ve Avrupa'da organik ürün ihracatçı ve ithalatçıları ile bir anket yapıldığını ve anket kapsamında katılımcılara Türkiye'de 2011 ve 2013 yılları arasında üretilen organik tarım ürünleri ile ilgili bazı sorular sorulduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2013, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52