Hastalıklara karşı sebze ve meyve tüketin

Havaların soğumasıyla birlikte uzmanlar, meyve sebze tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.

Hastalıklara karşı sebze ve meyve tüketin
Diyetisyen Özge Karabağ, kış hastalıklarından korunmak için meyve ve sebze tüketiminin arttırılması gerektiğini ifade etti. Karabağ, “Havaların soğumasıyla ile birlikte insanların bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklar ortaya çıkıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılarda sebze meyve tüketiminin azalmasıyla bu hastalıklar daha fazla görülüyor. Bunu önlemek için özellikle C vitaminin alımının arttırılması gerekiyor. Eğer sebze meyve tüketimi yoksa dışarıdan takviye alınabilir. Bunların doğal olarak alınması bizim için daha mantıklı” ifadelerini kullandı.

Özellikle kış sebzelerinin, mevsiminde olan sebzelerin tüketilmesini öneren Karabağ, pırasa, ıspanak, karnı bahar, brokoli gibi sebzeleri tavsiye etti.

Aynı zamanda meyvelerinde mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karabağ, “C vitaminini bol içeren turunçgiller, kuşburnu tarzı meyveler de önem kazanabilir. Mevsiminde tüketilmesi her zaman çok daha iyi tabi ki. Yazın tüketilen sebze ve meyvelerin bu mevsimde tüketilmesini çok önermiyoruz. Çünkü bunlar bu dönemlerde zaten vitamin, mineral açısından gayet zayıf oluyorlar. Onun haricinde hastalıkları önlemek için diğer vitamin, minerallerin de yeterli miktarda alınması için meyve sebze tüketimi çok önemli” şeklinde konuştu.
Karabağ, meyvelerin özellikle 5 ile 8 porsiyonun arasında günlük olarak tüketilmesini önerdiklerini ve sebzelerin de çiğ olarak tüketilmesinin daha yararlı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52