Obezite ve şekeri önlemede etkili

Süt ve bazı besinlerde doğal halde bulunan nikotinamid ribosid vitamininin obezite ve şeker hastalığını önleyebildiği belirlendi.

Obezite ve şekeri önlemede etkili

Süt ve bazı besinlerde doğal halde bulunan nikotinamid ribosid vitamininin obezite ve şeker hastalığını önleyebildiği belirlendi. İsviçreli bilim adamları ve New York Cornell Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada, birkaç yıl önce keşfedilen vitaminin kilo alımını, şeker hastalığını önleyebildiği ve kas gücünü artırabildiği görüldü.

Cell Metabolism dergisinde yayımlanan araştırmada kimyasal sentezle elde edilen, B3 vitamini grubundan nikotinamid ribosid, laboratuvarda fareler üzerinde denendi. Yüksek yağlı yiyeceklere ek olarak bu vitaminle beslenen farelerin kilo alımının, vitamini almayanlara göre %60 oranında daha az olduğu keşfedildi. Vitamini alan farelerin şeker hastalığına yakalanmadığını, kaslarının diğerlerinden daha iyi durumda olduğunu belirleyen bilim adamları, 8 hafta sonunda vitamini alan farelerin ısıya daha dirençli hale geldiğini de saptadı. Ancak bilim adamları, insanların söz konusu vitamini ilaç olarak kullanması aşamasına gelinmeden önce daha geniş çaplı araştırmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52