Kar altında üzüm hasadı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadı yapan işçiler, başlarına naylon geçirip, ayaklarına çizme giyerek soğuk ve yağıştan korunmaya çalıştı.

Kar altında üzüm hasadı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde işçiler, yağmur ve kar yağışı altında üzüm hasadı yaptı. Baharlar köyünde üzüm hasadı yapan işçiler başlarına naylon geçirdi, ayaklarına çizme giyerek soğuk ve yağıştan korunmaya çalıştı.

Aralık ayında soğuk ve yağmur altında üzümlerini hasat eden üzüm üreticisi Mustafa Gürel, üzümlerin üzerleri naylon kanaviçelerle koruma altına aldığını ve böylece üzümlerin Aralık ayına kadar dalında taze olarak beklediğini anlattı. Daha kaliteli ve modern koruma olursa soğuk hava depolarına gerek kalmayacağını kaydeden Gürel, üzümlerin taze olarak direkt tüketiciye gideceğini belirtti.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de, Sarıgöl Ovası'nda üzüm hasadının soğuk hava ve yağmur yağışı ile aralık ayında da hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

Sarıgöl’de üzümleri örtü ile koruduklarını vurgulayan Ülgen, Ziraat Odası olarak yaptıkları örtülü deneme ile olumlu sonuç aldıklarını anlattı. Ülgen, bu örtünün yaygınlaşması gerektiğini ve şuan üzümlerin buzhanede ki canlı ve taze olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2013, 15:20

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52