Ekmek israfına karşı anlamlı yarışma

Çorum'da ekmek israfına dikkati çekmek amacıyla, "İhtiyacın olan evindeki bayat ekmek" sloganıyla bayat ekmekten yemek ve tatlı yarışması düzenlendi.

Ekmek israfına karşı anlamlı yarışma

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce ekmek israfına dikkati çekmek amacıyla bayat ekmekten yemek ve tatlı yarışması düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksinde devam eden Çorum Tarım Fuarı çerçevesinde düzenlenen yarışmaya, 30 kadın bayat ekmek kullanarak yaptıkları yemek ve tatlılarla katıldı.

Oylama öncesinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Onur, "İhtiyacın olan evindeki bayat ekmek" sloganıyla gerçekleştirilen yarışmada, ekmek israfına dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yarışmaya katılan 30 kadının bayat ekmek kullanarak birbirinden güzel lezzetlerin sunumunu gerçekleştirdiğini ifade eden Onur, "Türkiye'de önemli oranda ekmek israfı yapılmakta. Bu yarışmada bayat ekmekten de güzel yemek ve tatlılar sunulabileceğini göstermek istedik" dedi.

Hitit Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy başkanlığındaki jüri üyeleri, yemek ve tatlıları tadarak yarışmacılara puan verdi.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu "ekmekten çiğ köfte" ile Melike Aydemir birinci, "ekmek salatası" ile İlknur Has ikinci, "peynirli ekmek böreği" ile Ceren Bozkurt üçüncü seçildi. Dereceye giren yarışmacılara plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2013, 15:09

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52