EFSA 176 yeni bilim adamı atadı

EFSA Diyetetik Ürünler, Beslenme ve Alerjiler Paneli dâhil, önümüzdeki üç yıl içinde çeşitli panel ve komitelerde görev alacak bilim adamlarını duyurdu.

EFSA 176 yeni bilim adamı atadı

Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) Diyetetik Ürünler, Beslenme ve Alerjiler (NDA) Paneli dâhil, önümüzdeki üç yıl içinde çeşitli panel ve komitelerde görev alacak yeni 176 bilim adamını duyurdu.

Yeni bilimsel komite ve panel üyelerini açıklayan EFSA Bilimsel Strateji ve Koordinasyon Direktörü Dr. Hubert Deluyker, “EFSA misyonunu ancak ulusal gıda güvenliği ajansları, üniversiteler ve diğer araştırma kuruluşları tarafından görevlendirilen önde gelen bilim adamlarının katılımı sayesinde gerçekleştirebilir.” dedi.

Deluyker, mevcut ve yeni uzmanlar arasındaki dengenin, kurumun bilimsel stratejisinin başarıyla uygulanması amacına ulaşması ve kendilerinden beklenen çalışmaların kalitesinde tutarlılığı sağlayacağını ifade etti.

“Onların deneyimleri bize kendi başımıza ulaşmamızın imkânsız olduğu düzeyde multi disipliner uzmanlık sağlıyor.” diyen Deluyker, Bilimsel Komite ve Panel üyeleri arayışlarının üst düzey bilim uzmanlarından çok büyük bir ilgi gördüğünü söyledi. Deluyker, “Gıda ile ilgili risklerin olabildiğince en aza indirilmesini ve gıdanın sağlık ve zevkle birlikte anılmasının devam etmesini, ilk günden itibaren zamanlarını, bilgi ve birikimlerini halk sağlığı adına bize veren bu uzmanlara borçluyuz.” dedi.

Halk sağlığı konusunda faaliyet gösteren benzer gıda güvenliği kuruluşlarından uzmanlarla birlikte çalışmaya daha fazla odaklanacağını açıklayan EFSA panelleri, %41’i üniversitelerden, %39’u halk sağlığı araştırma enstitülerinden ve %15’i devlet kurumlarından gelen temsilcilerden oluşuyor.
Gıdahattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52