Dünyanın bütün lezzetleri bu pazarda

Münih'in en büyük sebze-meyve pazarı da olan tarihi Viktualien Pazarı'nda, Bavyera'nın ve bütün dünyanın lezzetlerini tatmak mümkün.

Dünyanın bütün lezzetleri bu pazarda
Almanya'da kurulan tarihi Viktualien Pazarı dünyanın bütün lezzetlerini bünyesinde barındırmakla ünlü. Münih'in en büyük sebze-meyve pazarında, Bavyera'nın ve bütün dünyanın lezzetlerini tatmak mümkün. Çeşit ve lezet özelliğiyle, tarihi pazar dünyayı buluşturuyor.
 
Viktualien pazarı sabah 10 sularında hareketlenmeye başlıyor. Burada 100'den fazla pazarcı ürünlerini satıyor. Pazarın yerel müşterilerinin yanı sıra yurt dışından da birçok meraklısı var.
Yaklaşık 65 yıldır pazarda çeşit çeşit ekmek satan Elisabeth Forstner, "Müşterilerimiz çok çeşitli; sürekli olanlar, tesadüfen uğrayanlar, yabancılar, yerli halk, dışardan gelenler." diyor.

Özellikle geleneksel lezzetler; burada sıralı kasaplar zengin et çeşitleriyle dikkat çekiyor. Buradaki ürünleri diğer Alman pazarlarında bulmak zor.
Viktualien pazarı, ilk olarak eski St. Peter kilisesi altında açılan kasaplarla başladı ve büyüdü. Kilisenin kulesine tırmananları ise bir Münih ve Viktualien pazarı manzarası bekliyor.
Pazar, 1807'de yakınlardaki Marienplatz'dan bugünkü yerine taşındı. Halkın, lahana, turp, patates, et gibi ihtiyaçlarını karşıladığı pazar daha o zamanlar, 200 yıl öncesinde hayatın bir parçası oldu.

Bugün Viktualien Pazarı'nda egzotik meyveleri de bulmak mümkün. Bavyera ormanlarından gelen zengin mantar çeşitleri ve trüf mantarı Münih'in yıldız aşçılarını buraya çekiyor. Ancak bunları sadece aşçılar satın almıyor.

Viktualien pazarında Bavyera'nın komedyen ve halk oyuncularını anmak için yapılmış altı fıskıye var.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 12:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52