Sütaş Üsküp'te satınalmalar yolda

Makedonya'da geçen ay şirket kuran Sütaş, ülkenin en büyük üreticilerinden Swedmilk'i satın alıyor.

Sütaş Üsküp'te satınalmalar yolda
Makedonya'da geçen ay şirket kuran Sütaş, ülkenin en büyük üreticilerinden Swedmilk'i satın alıyor. Borçlarından dolayı sıkıntıda olan Swedmilk ile Sütaş, Balkanlar'daki ağırlığını da artıracak Yurtdışında yabancı marka avına çıkan ve yatırım yapan Türk firmalara Sütaş da eklendi. Geçen ay Makedonya'da bir şirket kuran Sütaş, ülkenin en köklü markalarından birini bünyesine kattı. Mart ayında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 7 milyon euro sermayeli 'Balkanska Mlekara' adlı şirketi faaliyete geçiren Sütaş, ülkedeki varlığını artırmak için Swedmilk adlı firma ile masaya oturdu.
35 milyon euro bor cu var
Makedon süt ve süt ürünleri üreticisi Swedmilk'in piyasaya 35 milyon euroluk borcu bulunuyor. Bunun en büyük kısmı ipotekli banka Tutunska Banka'ya (Tütün Bank) ait. Banka ile görüşen Sütaş ödeme planı konusunda anlaştı ve Üsküp'teki tesislerini devraldı. Swedmilk'te peynir ve kaşar üretimine başlamayı planlayan Sütaş, alım sözleşmesiyle birlikte marka için 6 ay içerisinde yeniden yapılandırma çalışması gerçekleştirecek. Sütaş'tan yapılan açıklamada ise görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Bugün için bu aşamalar tamamlanmamıştır ve bu nedenle tesisin nihai satın alınmış olduğundan söz etmek mümkün değildir" denildi.
Kerim Ülker - Sabah

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52