'Şeker'i nar ekşisiyle yendi

Nar ekşisiyle ilgili Antalyalı üreticiden önemli iddia. Şeker hastası Ahmet Bozkaya ilaç yerine nar ekşisi kullanarak tedavi olduğunu söylüyor.

'Şeker'i nar ekşisiyle yendi
Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Gökbük köyünde yaşayan şeker hastası Ahmet Bozkaya, kendi ürettiği nar ekşisi sayesinde kendini tedavi ettiğini söyledi.

Gökbük köyünde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet Bozkaya, nar meyvesinden kendi tekniğiyle ürettiği nar suyu, nar ekşisi sayesinde, ilaç kullanmadan birçok hastalığın üstesinden geldiğini ve kendisini tedavi ederek doktora gitmediğini belirtti.

"İLAÇ KULLANMIYORUM"
Kırık olan ayağını nar meyvesi sayesinde iyileştirdiğini söyleyen Gökbüklü Ahmet Bozkaya, hastaneye gittiğinde doktorların kendisine inanmadığını ve şaşırdıklarını söyledi. Şekeri yükseldiğinde nar ekşisi içtiğini belirten Bozkaya, “Benim yaşım 65, şeker hastasıyım ama hiç ilaç kullanmıyorum. Nar ekşisi, nar suyunu içiyorum. Benim tedavim bu” diye konuştu.

300 NAR AĞACI VAR
Nar meyvesinin faydalarını gördükten sonra daha fazla nar ağacı dikerek üretimini artırmaya karar verdiğini belirten Bozkaya, kendi tekniğiyle narlardan ayrı ayrı içecek çeşitleri çıkarttığını ve bu içecekleri kendi sağlık tedavisi için kullandığını söyledi.

Nar suyu ve nar ekşisinin yapılışı hakkında ipuçları veren Bozkaya, "Nar ekşisini eşimle beraber getirip burada çırparak, kendi tekniğimle sıkıyorum. 8 saat boyunca 100 litre nar suyunu kaynatıyorum 25 litreye iniyor" diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 12:32

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
emrullah uzun
emrullah uzun - 7 yıl Önce

bu nar suyu şeker hastalarına ıyı geliyorsa bizde feydanalanımçünkü fayda bulmak için bu nar suyu nasıl yapılıyor normal narlardanmı yapılıyor birşey katılıyormu çünkü öğrenmek istiyorum şeker hastasıyım ıkı türlü insülün kullanıyorum telefonumu yazıyorum bilgi verirsenız teşekkür ederim 5354004177

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52