Kehribar ile gerginlikten kurtulun

Kehribar vücuttaki elektriği alır ve gerginliği azaltır. Kanamaları durdurur. Zehirlenmelerde faydalıdır. Mideye kuvvet verir...

Kehribar ile gerginlikten kurtulun
Amber veya kehribar bitki değildir, fakat bitkilerden elde edilir. Vücuttaki elektriği alır ve gerginliği azaltır. Kanamaları durdurur. Zehirlenmelerde faydalıdır. Mideye kuvvet verir. Bal ve soğan ile macun yapılıp saçlara sürülürse dökülmelerini önler. Kalp çarpıntısına iyi gelir. Ağrıyan yere konursa ağrıyı azaltır. 

YASEMİN ATEŞİ DÜŞÜRÜR
Türkiye'de sıkça yetişen bir bitki olan yasemin, uzmanlarca şifalı bitkiler arasında gösteriliyor. Yapılan araştırmalara göre yasemin romatizmayı gideriyor. Mafsal ağrılarına iyi geliyor. Ateşli hastalıklarda da kullanılan yasemin ateşi düşürüyor. Kabızlığa da faydalıdır. 

TEMİZLİKÇİ AYNISEFA
Aynısefa bitkisi zengin vitamin ve mineral içerir. Yapılan araştırmalara göre iyi bir temizleyicidir. İdrar söktürür. Bu özelliği ile böbreklere iyi gelir. Kişiyi terleterek zararlı maddelerin atılımını sağlar. Aybaşı kanamalarını düzene sokar. İştah arttırır. 

HERCAİ DAMARI KORUR
Genelde süs bitkisi olarak kullanılan hercai 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek hazırlanır. İdrar söktürür ve idrar yollarındaki iltihaplara karşı faydalıdır. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Öksürüğü keser. Egzama başta olmak üzere, cilt hastalıklarına karşı etkilidir. 

KANSERE KONDURANGO
Kondurango ağacının gövde kabukları kurutularak kullanılır. En yaygın kullanımı iştahsızlık, mide ve sindirim sorunlarıdır. Kansere karşı tedaviyi destekleyici olarak destek sağlar. Antioksidan ve anti bakteriyel etkilere sahiptir. Mide bulantısını giderir. 

EGZAMA İLACI KROTON
Kroton, anavatanı Hindistan olan küçük bir ağaçtır. Tohumlarından elde edilen kroton yağı dahilen kuvvetli ve tahriş edici bir müshildir ve zehirlenmelere neden olabilir. Haricen de deriyi tahriş eder. Bu etkileri ile romatizma ve deri mantarlarına karşı kullanılabilir, fakat çok dikkatli kullanılmalıdır. 

GÜVEY FENERİ RAHATLATIR
Güvey fenerinin yaprakları ve meyveleri kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. Meyveleri taze olarak da tüketilebilir. Organik asitler, tanen, alkaloidler ve müsilaj içerir. İdrar söktürücü ve bağırsak kurtlarını düşürücüdür. Sakinleştirici ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 10:01

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52