Kriz iddiasına 'Sert' yalanlama

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, her şeye rağmen ülkenin iyi yolda olduğunu belirterek, ülke ekonomisine zarar veren hareketleri kınadıklarını söyledi.

Kriz iddiasına 'Sert' yalanlama
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İnegöl Şubesi'nin yönetim kurulu tanıtıldı. Hotel Angelacoma’da toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda davetli katıldı. Milletvekili Matlı, “TÜMSİAD, değerler üzerinden ticaret yapma konusunda çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Siyasi iktidarla birlikte güzellikleri hep beraber yaşadık. 2002 yılından itibaren siyasi istikrarın sağlanmasıyla dünya çapında örnek olan bir başarı hikayesini yazdık. Birlik beraberliğin ne demek olduğunu gördük. 2008 yılında dünyayı saran küresel kriz, şükürler olsun Türkiye’de etkisini göstermedi. Ticaretin şartları çok önemli. Sizlerin geleceğe bakışınız, güveniniz çok önemli. Bu manada biz AK Parti iktidarı olarak önceliklerimizden birisi, kredi faizleridir. Çarklar dönüyor. Borçlar rahatlıkla ödenebiliyor. Sanayide büyüme rakamımız yüzde 7,6 olarak gerçekleşti. Türkiye’deki çarklar büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Biz, ideolojik siyaset değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Son yıllarda hep Ar-Ge ve inovasyona vurgu yapıyoruz. Ekonomik gelişmenin en önemli unsurlarından birisi de, demokrasinin gelişmesidir. İnşallah 2023 hedeflerine hep beraber yürüyeceğiz. Bu günkü siyasi çalkantılarını da çok kısa sürede aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
İnegöl’de işadamları ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ise, “Sizler risk aldınız, çalışıyorsunuz, çabalıyorsunuz, üretim yapıyorsunuz. Bizler de, sizlerle kol kola girersek, daha güçlü olacağımıza inanıyoruz. Bu ülkenin başka türlü düze çıkacağı yok. Ancak bunu birlikte yapacağız. İnegöl’ün marka şehir olduğunu herkes biliyor. Son 10 yılda Türkiye’de güzel şeyler olduğunu görmekteyiz. Hepimizin katkısı var. Kenetlendik, kurtuluş savaşı verdik. Bu savaştan da çok şükür yüz akıyla çıktık. Rekor üzerine rekor kırdık. Sadece siyaset, sadece bürokrasi başarmadı bunu. Hepimiz orkestra elemanları gibi çalıştık. Bu başarılı Türkiye’yi bu noktaya getirdik. Daha çok yapacak işlerimiz var. Dünyada bulunan ülkeler yüzümüze bakmış, ümit bekliyor. Bütün ülkelerin gözü üzerimizde. İyi yetişmiş iş adamları bu ülkenin sermayesidir. Dünya halkları, ‘Bize Türkler yardımcı olur’ düşüncesinde. Tüm dünyaya konteynırlarla mal satan duruma gelmek zorundasınız. Gezi parkı olaylarına rağmen, hala sıkıntılı döneme rağmen, gelecekte de söz sahibi olan ülke Türkiye olacaktır. Dünya artık ticaret ve ekonomiyle büyüyecek. STK’ların sırtında büyüyecek. El ele, kol kola verip, ülkemizin ticaretini geliştirmeliyiz. Ülke ekonomisini yerle bir eden hareketleri şiddetli kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkan Vekili Mustafa Kaynakçı, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Kastamonu Entegre yetkilisi Ayhan Salih Canikli’ye, desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Yatırım Köstek Ajansı TUSKON
Sabah yazarı Şeref Oğuz'un köşesinde yer verdiği bilgilere göre, Türkiye ekonomisine kotüleyen TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in açıklamaları da bu şekilde yalanlanmış oldu.

"Kırılgan Beşli söylemiyle başlayan ve peş peşe rapor, yayın, demeçlerle süren ekonomiyi itibarsızlaştırma sürecine TUSKON da resmen katıldı." diyen Şeref Oğuz'un köşesinde şu bilgiler yer alıyordu:
"Dün Meral'ın sözlerinde "öngörülemezlik ve siyasi risk" bahanesiyle sanayi yatırımlarının durakladığı ifadesi vardı. Hatta öyle ki Meral, "2 milyar $ değerinde iki birleşme ve satın alma işleminin askıya alındığını" iddia etti. 
17 Aralık operasyonu ile başlayan, 25 Aralık'ta mega proje müteahhitlerine yönelen itibarsızlaştırma sürecinde, dövizi çıldırtarak Merkez'i 5.5 puan faiz artışına zorlayan yapı, TUSKON'un dünkü "işbirliği" ilanıyla Türkiye'yi karalama çıtasını yükseltmişe benziyor.
Oysa son dönemde art arda gelen iyi veriler, bu paralel yapının algı yönetimini yalanlıyor: Cari açıktan ihracata, sanayi üretiminden yabancıların KOBİ ilgisine dek hızlanan dinamizm, TUSKON iftirasını boşa çıkarıyor. Düne kadar Türkiye'nin civar coğrafyadaki yatırımlarına destek olan yapının, 17 Aralık ile yön değiştirip "köstek ajansı" gibi çalışması, dikkat çekicidir ve bindiği dalı kesen akılsızlık örneğidir. Cemaate yakınlığıyla bilinen TUSKON'un Türkiye ekonomisini itibarsızlaştırma kadrosuna katılması ilginçtir." 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 15:29

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52