1 günde 4 bin cam şişe topladılar

Anadolu Cam, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamındaki faaliyetlerine aralıksız sürdürüyor.

1 günde 4 bin cam şişe topladılar
GIDAVİTRİNİ - Tüm üretim süreçlerini ‘sürdürülebilirlik” ilkesi doğrultusunda kurgulayan Anadolu Cam Sanayii A.Ş., geri dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam’ projesini Türkiye’nin her köşesine yaymak üzere çalışmalarını hızla sürdürüyor.  

Anadolu Cam’ın Cam Yeniden Cam Projesi kapsamında gerçekleştirdiği ‘Takas Evi’ etkinliği son olarak İstanbul’un Ataşehir ilçesinde gerçekleştirildi. Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe başta öğrenciler olmak üzere ilçe sakinleri büyük ilgi gösterdi. 

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı Parkı’nda 19 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte,  cam geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna sağladığı katkılar maskotlar, müzik, dans ve çeşitli animasyonlar eşliğinde tüketicilerle paylaşıldı.

‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında, eğlenceli ve bilgilendirici aktivitesi ile camın geri dönüşümü hakkında toplumsal bilincin artırılmasını amaçlayan Anadolu Cam’ın standına atık cam şişe getirenlere cam kavanozda Sarelle marka krem çikolata hediye edilirken, yaklaşık 4 bin adet cam şişe atığı geri dönüşüme kazandırıldı. 

Cam Yeniden Cam Projesi
Anadolu Cam tarafından ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yapılan işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçirilen ‘Cam Yeniden Cam’ projesi, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biridir.  Cam Yeniden Cam projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması hedeflenmektedir. Bu projenin esas amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamaktır.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 17:04

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52