Dr. Oetker’den iki yeni lezzet

Dr. Oetker, geleneksel lezzetlerimizden Tavukgöğsü Kazandibi ve Höşmerim tatlısını tüketicilerinin beğenisine sundu.

Dr. Oetker’den iki yeni lezzet
Dr. Oetker, geleneksel pastahane kültürümüzde yer alan ve çok eskilerden beri severek tüketilen Tavukgöğsü Kazandibi’ni tüketicilerinin beğenisine sundu.

Dr. Oetker, yıllardan beri var olan ve severek tüketilen Tavukgöğsü ve klasik Kazandibi ürünlerinin yanına, muhteşem iki lezzeti de bir araya getiren bir yeni ürün daha ekledi:  Tavukgöğsü Kazandibi ...
Ocakta yakmadan, pratik bir şekilde, sadece 500 ml süt ile hazırlanan Tavukgöğsü Kazandibi’nin üzerine paketin içinde yer alan sos karışımı serpiliyor ve buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılıyor.

Dr. Oetker, uzun yıllardır gelleneksel lezzetler serisindeki Türk tatlıları’nı tüketicilerinin beğenisine sunuyor. Lezzet ve kıvamda tüketicilerinden tam not alıyor. Geliştirdiği bu yeni ürünü Tavukgöğsü Kazandibi de pratikliği, lezzeti ve kıvamı ile şimdiden favori tatlı olmaya aday.

Höşmerim artık evde de hazırlanabilecek !
Kökeni 16. Yüzyıla kadar dayanan, Orta Asya’dan göçler yolu ile gelen ve Balıkesir çevresine yerleşen ilk Türkmen göçebelerince hazırlanan bu tatlı, günümüzde sevenleri tarafından tutkuyla aranmaktadır. Dr. Oetker, höşmerimi evde, pratik bir şekilde hazırlanabilecek bir ürüne dönüştürmüş olup gerçekleştirilen testlerde de Dr. Oetker Höşmerim tüketiciler tarafından tam not almıştır.

Dr. Oetker Höşmerim paketinin içerisinden toz tatlı karışımı ile birlikte özel olarak tasarlanmış süt kestirme poşeti çıkıyor. Dr. Oetker Höşmerim’i hazırlaması da çok kolay; kaynatılmış 500 ml süt içerisine süt kestirme poşeti eklenip karıştırılıyor, böylece sütün kesilmesi sağlanıyor. Daha sonra tatlı karışımı ve 25 g tereyağ eklenip kısık ateş üzerinde 3 dakika kaynatılıyor. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirilen höşmerim, ılık veya soğuk servis edilebiliyor. Dr. Oetker Höşmerim, ayrıca yumurta sarısı eklenerek fırınlanabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52