Tarımsal fark ödeme destek tebliği yayımlandı

Bazı tarım ürünlerine yönelik fark ödemesinden yararlanmak için son başvuru tarihi 2 Eylül olarak belirlendi.

Tarımsal fark ödeme destek tebliği yayımlandı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2012 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; kütlü pamuk (yurt içerisinde üretilen sertifikalı tohumları kullananlar), yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola,  aspir, dane Mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünlerinde fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru başlangıç tarihi 1 Ekim 2012, son başvuru tarihi 2 Eylül 2013, başvurularda ürün alım ve satım belgeleri olan fatura ve müstahsil makbuzlarının düzenleme tarihi en son 30 Nisan 2013 olarak kaydedildi.

Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin, tasiriye faturaları ile zeytinyağı satış faturalarının, Vergi Usul Kanununun ilgili maddesindeki hükme uygun olarak düzenlenecek. Tasiriye faturaları ile yapılacak son başvuru tarihi 2 Eylül 2013, bu tarihten sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerinin son teslim tarihi ise 1 Ekim 2013 oldu. Bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilmeyeceği hükme bağlandı.

Tebliğ, 27 Haziran 2012 tarihinden sonraki dönemi kapsayacak şekilde geçerli olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52