Şalgam üreticileri dernek kurdu

Şalgamı tüm sofraların vazgeçilmez içeceği yapmak amacıyla Adana'da Şalgam Üreticileri Derneği kuruldu. Dernek, şalgamı uluslararası pazara açacağını açıkladı.

Şalgam üreticileri dernek kurdu
Türkiye'nin önemli içeceklerinden şalgamı sadece kebapla tüketilen bir ürün olmaktan çok daha öteye taşıyıp, tüm sofraların vazgeçilmez içeceği yapmak amacıyla Adana'da Şalgam Üreticileri Derneği kuruldu. 

Şalgam Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, şalgam üreticileri olarak, uluslararası bir içecek olma yolunda hızla ilerleyen şalgamı, sağlıklı ve profesyonel üretim yöntemleriyle üreterek, tüketiciyle buluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Nas, “Şalgamı dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı öncelikli hedef olarak belirledik. Bu amaçla şalgamın, üretimden pazarlamaya uzanan tüm süreçlerinin uluslararası standartlarda profesyonelce yönetilmesini ve şalgam piyasasının gelişip büyümesini, ayrıca şalgamı sadece kebapla tüketilen bir ürün olmaktan çok daha öteye taşıyıp, tüm sofraların vazgeçilmez içeceği yapmayı hedefliyoruz” dedi. Selahiddin Nas ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Tarım İl Müdürü Hamit Aygül’ü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Yeni kurulan ve “Şalgamda Güç Birliği” sloganı ile yola çıkan Şalgam Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül’ü ziyaret etti. Nezaket ziyareti kapsamında yapılan görüşmede, Şalgam Üreticileri Derneğinin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, şalgam üreticileri olarak, uluslararası bir içecek olma yolunda hızla ilerleyen şalgamı, sağlıklı ve profesyonel üretim yöntemleriyle üreterek, tüketiciyle buluşturmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Dernek olarak tüketiciler için sağlıklı ve lezzetli şalgamın üretilmesini sağlamak kadar, üreticinin sorunlarını da çözmeyi amaçladıklarını söyledi. Derneğin öncelikli hedefleri hakkında da bilgiler veren Nas, “Şalgamı dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı öncelikli hedef olarak belirledik. Bu amaçla şalgamın, üretimden pazarlamaya uzanan tüm süreçlerinin uluslararası standartlarda profesyonelce yönetilmesini ve şalgam piyasasının gelişip büyümesini, ayrıca şalgamı sadece kebapla tüketilen bir ürün olmaktan çok daha öteye taşıyıp, tüm sofraların vazgeçilmez içeceği yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İl Müdürü Hamit Aygül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, dernekle işbirliği içerisinde çalışmayı önemsediğini vurguladı. Ayrıca şalgamın Adana için önemli bir ürün olmasına rağmen hak ettiği değere ulaşamadığını, bu konuda İl Müdürlüğü olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek, başkan ve üyelere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 15:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52