Gıda Medya Ödülleri başlıyor!

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı, gıda ve beslenme konusuna ışık tutmak için "Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri"ni başlattı. Yarışma üç ana dalda hayata geçecek.

Gıda Medya Ödülleri başlıyor!


Gıdavitrini - Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN) ile Thomson Reuters Vakfı, geleceğimizi tehdit eden gıda ve beslenme konusuna ışık tutmak için "Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri"ni başlattı. Basın, video ve fotoğrafçılık olmak üzere üç ana kategoride başlatılan yarışmaya başvurular 31 Mayıs 2017 tarihine kadar alınacak. Kazananının 10 bin Euro ile ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları BCFN'in 8'inci Uluslararası Formu'nda açıklanacak.

İSRAF VE AÇLIKTAN ÖLÜM
Dünyada gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz etmek amacıyla kurulan BCFN, Thomson Reuters Vakfı ile küresel gıda sisteminin üç ikilemi olan "Açlık ve Obezite", "Gıda ve Yakıt", "İsraf ve Açlıktan Ölüm" konularına ışık tutmak ve bunları ele almanın yollarını bulmak için “Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödüllerini” başlattı. Basın, video ve fotoğrafçılık olmak üzere üç ana kategoride düzenlenecek olan "Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri"nde her kategoride bir yayınlanmış ve bir yayınlanmamış başvuru ödüllendirilecek.

Ana akım ve yeni medyanın gücünden yararlanarak kamuoyunun dikkatini gıda sürdürülebilirliğine çekmeyi, geniş ve küresel bir kitlede etkileşim yaratmayı hedefleyen yarışmayla ilgi olarak BCFN Yönetim Kurulu Başkanı Guido Barilla, "BCFN kurulduğundan bu yana gıda ve sürdürülebilirlik konularında farkındalığı artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu ödüllerle bu temalardaki küresel tartışmayı büyütmeyi ve genişletmeyi hedefliyoruz. Ana akım ile yeni iletişim kanallarında medyanın önemli çalışmalarını destekleyerek insanları karşı karşıya kaldığımız büyük problemler hakkında bilgilendirmeyi ve gıda ile ilgili bu çelişkileri ortadan kaldırabilecek olası çözümleri bulmayı istiyoruz” dedi.

Gıda sürdürülebilirliği konusunun çok uzun zamandır uzmanlar arasında tartışıldığını ancak kamuoyunun bu diyalogların dışında bırakıldığına dikkat çeken Thomson Reuters Vakfı CEO’su Monique Villa ise "Bu ödüllerle, sokaktaki insanın sonuçta hepimizi etkileyen konularla bağlantı kurmasını istiyoruz ve medyanın bunu gerçekleştirmek için en doğru araç olduğuna inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

10 BİN EURO ÖDÜL VAR
Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri'nde yayınlanan çalışmalarıyla kazananlar 10 bin Euro ile ödüllendirilirken, yayınlanmamış çalışmalarıyla kazananlar ise Thomson Reuters Vakfının gıda sürdürülebilirliği konulu medya eğitim kursuna ücretsiz olarak katılma hakkına sahip olacak. Kazanan yayınlanmış çalışmalar; www. ve news.trust.org adreslerinden kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca Reuters haber akışı üzerinden de çalışmalar yayınlanarak 1 milyar okuyucuya ulaşılacak.

Finale kalan başvurular medya, fotoğraf, gıda ve tarım sürdürülebilirliği politikaları ile araştırmaları alanında önde gelen profesyonellerin oluşturduğu seçkin bir jüri tarafından değerlendirilecek. 31 Mayıs 2017 tarihine kadar www.goodfoodmediaaward.com adresinden başvurulabilen yarışma Ekim 2017'de kamuoyunun erişimine açılacak. Her kategorinin kazananı ise Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın 8. Uluslararası Formunda açıklanacak. 

Küresel gıda sisteminin geleceğine ışık tutacak yarışmanın jüri üyeleri ise şöyle belirlendi;

• Afrika Gıda, Tarım, Beslenme ve Kalkınma Dergisi Kurucusu Ruth Oniang’o
• Food Tank Kurucusu Danielle Nierenberg
• La Repubblica Direktörü Mario Calabresi
• Thomson Reuters Vakfı İklim Editörü Laurie Goering
• The Economist Çevre Muhabiri Miranda Johnson
• National Geographic Brezilya Kıdemli Editörü Ronaldo Ribeiro
• Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, İşbirlikleri, Savunuculuk ve Kapasite Geliştirme Direktörü Marcela Villarreal 
• Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu İletişim Direktörü Cassandra Waldon 
• Jamie Oliver Gıda Vakfı Küresel Savunuculuk Direktörü Olly Buston

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 15:12

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52