Bayramda kredi kartı rekoru!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Ramazan Bayramı ve bayram tatili dönemine ilişkin yurt içi ve yurt dışı kredi kartı kullanım bilgilerini açıkladı.

Bayramda kredi kartı rekoru!
Buna göre Arife Günü'nden önceki haftasonu da dahil olmak üzere, Ramazan Bayramı'na denk gelen 27 Ağustos-4 Eylül 2011 tarihleri arasında, banka ve kredi kartlarıyla 2 milyar 587 milyon TL tutarında harcama gerçekleşti. Aynı döneme ait harcamalar toplamı 2010 yılına göre yüzde 16 oranında arttı.

Arife Günü'nde tüm zamanların işlem adedi rekoru kırıldı. 29 Ağustos 2011 Pazartesi günü, banka ve kredi kartlarımız ile ortalama 4 milyon 500 bin olan günlük işlem adedi, yüzde 45 artarak 6 milyon 500 bin adetin üzerinde işlem olarak gerçekleştirildi. Bu işlem adedi ile Arife Günü'nde tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Ramazan Bayramı'nın yaz mevsiminin son günlerine gelmesi perakende sektörünün de yüzünü güldürdü. Geçen yıla oranla banka ve kredi kartı kullanımında artış yaşandı. Bayram tatilinin uzaması ile yaz tatilinin birleşmesi bu artışta önemli bir rol oynarken, kart kullanıcıları yazın son günlerinin tadını çıkardı ve son yılların en canlı bayramını yaşadı. BKM tarafından yapılan açıklamaya göre, aynı döneme ait harcamalar toplamı 2010 yılına göre yüzde 16 oranında arttı.

Banka ve kredi kartı ile yapılan harcamaların büyük bir bölümünü akaryakıt istasyonlarında yapıldı. Bayramın birinci günü, 30 Ağustos Salı'da akaryakıt istasyonlarındaki harcama tutarı, aynı günün toplam cirosunun yüzde 29'unu buldu. Arife Günü ve öncesindeki haftasonu da dahil olmak üzere 27-29 Ağustos 2011 tarihlerinde alışveriş merkezi ve marketler toplam cironun yüzde 57'sine ulaştı.

UZUN BAYRAM ABD VE YUNANİSTAN'I YARADI

BKM verilerine göre bayram tatilini yurtdışında geçirmek için tercih edilen ilk adres ABD oldu. ABD'nin ardından Yunanistan geldi. Komşu, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya'nın önüne geçerek en çok tercih edilen ikinci ülke oldu.

Yerli kredi kartlarının yurtdışı kullanımı bir önceki ayın verilerine göre bayram haftasında yüzde 12 oranında artış gösterdi. Yine aynı iki dönem karşılaştırıldığında Yunanistan'da yapılan harcamaların oransal olarak iki katına çıktığı gözlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52